Популярні публікації

суботу, 23 липня 2016 р.

GLOBAL PERMANENT WAR РЕЛІГІЯ ДЖЕРЕЛО ВІЙН.

"Сучасна теорія створення світу згідно Біблії звучить так, начебто її творець сидів і пив цілу ніч" - Айзек Азімов
"Всі думаючі люди - атеїсти". - Ернест Хемінгуей
"Маяки корисніші, ніж церкви". - Бенджамін Франклін
"Віра означає небажання знати, що є правда". - Фрідріх Ніцше
"Людина ніколи не стане вільним, поки він не вижене Бога зі свого розуму". - Дені Дідро
"Релігія розцінюється звичайними людьми як правда, розумними - як брехня, а правителями - як корисність". - Едвард Гібон
"Які бажання людей, такі і їх боги." - Людвіг Фейєрбах
"Жахливо, що не спинне, обурливе блюзнірство - в тому, що люди, користуючись усіма можливими засобами обману і гіпнотізаціі, - запевняють дітей і простодушний народ, що якщо нарізати відомим способом і при проголошенні відомих слів шматочки хліба і покласти їх в вино, то в шматочки ці входить бог, і що той, в ім'я кого живого вийме шматочок, то буде здоровий, ім'ям ж кого померлого вийме такий шматочок, то тому на тому світі буде краще, і що той, хто з'їсть цей шматочок, в того увійде сам бог. " - Лев Толстой.
"Богу богове, кесарю кесареве. А що ж людям?" - Станіслав Єжи Лец.
"Церква - місце, де джентльмени, які ніколи не бували на небесах, розповідають небилиці тим, хто ніколи туди не потрапить." - Генрі Менкен.
"... Якщо бог не міг зробити людей щасливішими на землі, як ми можемо сподіватися на рай ... Якщо бог не зміг і не захотів позбавити від зла землю - нашу єдину юдоль, - на якій підставі ми можемо розраховувати, що він захоче позбавити нас від зла в іншому світі, про який ми не маємо жодного уявлення? " - Поль Анрі Гольбах
"У який би жах прийшов кожен побожний християнин, якби йому сказали, що будь-яка молитва марна! Яке було б його здивування, якби йому довели, що завчені їм з дитинства молитви не тільки не бажані Богу, а навіть образливі! Дійсно, якщо бог все знає, йому зовсім не потрібно нагадувань про потреби його улюблених створінь ... Якщо цей бог справедливий і благ, як можна його ображати проханням не вводити нас в спокусу? " - Поль Анрі Гольбах.
"Потрібно зовсім перетворитися в худобу, щоб уявити собі, що булку і вино можна перетворити в бога." - Вольтер
"Чи можливо, що бог, який відкупив рід людський смертю свого єдиного сина, або, вірніше, сам став людиною і помер за людей, прирік на жах вічних мук майже весь рід людський, за який він помер? ... Подібна концепція жахлива, огидна . Вона робить з бога або втілену злість, і до того ж злість нескінченну, що створила мислячі істоти, щоб зробити їх навіки нещасними, або втілене безсилля і слабоумство, що не зуміло ні передбачити, ні запобігти нещастя своїх створінь. " - Вольтер
"Нас закликають: задовольняйтеся тим, що маєте, не бажайте нічого кращого, приборкувати Вашу цікавість, смиряйте Ваш неспокійний дух. Це прекрасні повчання, але, якби ми завжди вірили їм, ми до сих пір харчувалися б жолудями і спали під відкритим небом. " - Вольтер
"Засвоєні з дитинства погляди заважають магометанин хреститися; засвоєні з дитинства погляди заважають християнинові здійснити обряд обрізання, добрий розум зрілої людини однаково зневажає хрещення і обрізання." - Дені Дідро.
"Теологія - це спроба людини пояснити те, чого не розуміє він сам. Завдання при цьому - не сказати правду, а дати задовільну відповідь." - Едвард Хаббард.
"Чудо - подія, описана людьми, почути про нього від тих, хто його не бачив." - Едвард Хаббард
"Люди шукають шляхи на небо по тій простій причині, що збилися з дороги на землі." - Георгій Плеханов.
"За мірками нашого сучасного християнства, яким би поганим, святенницьким, зовнішнім і порожнім воно не було, ні бог, ні його син не є християнами і не володіють якостями, що дають право навіть на це дуже скромне звання." - Марк Твен
"Коли читаєш Біблію, більше дивуєшся необізнаності бога, ніж його усевіданню." - Марк Твен
"Чи знайдеться батько, який захотів би мучити свого крихітку незаслуженими шлунковими кольками, незаслуженими муками прорізування зубів, а потім свинкою, на кір, скарлатину і тисячами інших тортур, придуманих для ні в чому не винного маленької істоти? А потім, з юності і до могили , став би терзати його незліченними десятітисячекратнимі карами за будь-яке порушення закону, як навмисне, так і випадкове? З найтоншим сарказмом ми облагороджуємо бога званням батька - і все ж ми чудово знаємо, що, потрап нам в руки батько в його дусі, ми негайно б його повісили. " - Марк Твен
"У жодного народу віра в безсмертя не була така сильна, як у кельтів; у них можна було позичати гроші, з тим що повернеш їх в іншому світі. Богобоязливий християнським лихварям варто було б взяти з них приклад." - Генріх Гейне
"Люди потрапили під владу забобонів і релігії, здатні тільки переходити від однієї помилки до іншої." - Етьєн Бонно де Кондільяк
"Невже і справді Ви не знаєте, що наше духовенство в загальному презирстві в російського суспільства і російського народу?
Про кого російський народ розповідає сороміцькі казки? Про попа, попадю, попову дочку, попова працівника. Кого російський народ називає: дурья порода, колухани, жеребці? - Попов. Чи не є поп на Русі, для всіх росіян, представник обжерливості, скнарості, низкопоклонства, безсоромності? І ніби всього цього Ви не знаєте? Дивно! По-вашому, російський народ - самий релігійний народ в світі? - Брехня! Основа релігійності є пієтизм, благоговіння, страх Божий. А російська людина вимовляє ім'я Боже, чухаючи собі дупу. Він каже про ікону: "Годиться - молитися, не годиться - горщики покривати". Придивіться пильніше, і Ви побачите, що по натурі своїй глибоко атеїстичний народ. "- Віссаріон Бєлінський.

Немає коментарів:

Дописати коментар