Популярні публікації

четвер, 7 липня 2016 р.

GLOBAL PERMANENT WAR КИТАЙ ГОТУЄТЬСЯ ДО ОКУПАЦІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ

У Китаї взяті на озброєння нові важкі військово-транспортні літаки "Xian Y-20".
Машина є китайською розробкою і призначена для перевезення солдатів, військової техніки та вантажів на далекі відстані.
Літак вантажопідйомністю 66 т є найбільшим військово-транспортним літаком у світі, який проводиться в даний час. "Юнь-20" може взяти на борт один найпередовіший китайський танк "Тип 99", який важить 50 т. Його дальність польоту складає 7,8 тис. км, що приблизно дорівнює відстані від Пекіна до Будапешта.

 Всього планується провести 200-300 одиниць. "Юнь-20" поступово замінить транспортні літаки "Юнь-8" і Іл-76, які зараз використовує китайська армія.
Міністерство оборони Китаю презентувало нову військову стратегію Піднебесної в "Білій книзі", яка умовно названа стратегією "активної оборони", зміст якої передає китайське агентство "Сіньхуа"
Оскільки  на тлі розгортання напруженості в Південно-Китайському морі на спірних територіях, в стратегії прокоментована позиція Китаю в такий спосіб: "Деякі сусіди роблять провокативні дії і зміцнюють військові присутність на рифах Китаю і островах, які вони нелегально окупували. Деякі треті країни, НЕ є сусідами, але також втручаються в справи Південно-Китайського моря, ведуть стеження і розвідку проти Китаю ". 
ІМХО. Самае для захисту островів, які знаходяться в Китайському морі потрібно 300 літаків ЮНЬ-20, які можуть долетіти без дозаправки до Будапешта. і які можуть доставити за один раз 200 мотострілкових рот, або 20 батальйонів або сім полків або 2 дивізії. Во істину Китайський стиль викладення сучасної стратегії - класичний і строго відповідає китайській мудрості : 
"Якщо дуже довго сидіти на березі річки, то врешті-решт можна побачити як по ній пропливає труп твого ворога." 
 Трупи ворогів в річки Китаю будуть десантувати з 300 літаків ЮНЬ-20 ? Чи може китайці прилетять  і довго будуть сидіти на берегах Волги, Дніпра, Дунаю, Вісли, Одера, Рейна і Темзи,, щоб побачити, як по них будуть пропливати трупи ворогів?
За документом, Пекін обіцяє твердо  дотримуватися незалежної, самостійної і мирної зовнішньої політики. У доктрині також прописано, що Китай "ніколи не вступить в гонку ядерних озброєнь з жодною країною". "Ми не будемо атакувати, поки нас не атакують, але ми точно завдамо удару у відповідь при атаці". У той же час, в стратегії прописана необхідність в умовах нових загроз "вигравати інформаційні локальні війни", активно розвивати "кібер-технології". Більш того, Китай залишає за собою право зміцнювати "співпрацю з питань міжнародної безпеки" на територіях, "життєво важливих для інтересів Китаю за кордоном". У документі відзначено чотири головних вимірювання безпеки для країни: океан, відкритий космос, кіберпростір і ядерний потенціал. На думку китайських стратегів, світова війна малоймовірна в доступному для огляду майбутньому, і міжнародна обстановка збережеться "в загальному, мирною". При цьому загрози "локальних війн" зберігаються.
 У той же час, в Китаю бачать загрози від "гегемонізму, силової політики і нео-інтервенціоналізму - вторгнення в інші країни в умовах нових технологій 
ІМХО
Китай випустив нову географічну карту, на якій наочно демонструє свої домагання на територію в Південно-Китайському морі. На карті видно, що спірні води і численні шельфи і рифи належать Китаю, про це повідомляє ІА «Дейта» з посиланням на Reuters.
На колишніх картах були відображені бажання Китаю привласнити собі лише якусь частину території в Південно-Китайському морі. На новітніх же картах показана територія материкового Китаю з самопроголошеною морським кордоном, яка досягає берегів Малайзії, В'єтнаму і Філіппін.
На офіційному сайті урядового видання «Renmin ribaо» говориться, що острови в Південно-Китайському морі на традиційній карті КНР були показані окремо від основної території держави.
Влада Китаю вважають, що нова територіальна карта має важливе значення для усвідомлення місцевими жителями територіальної цілісності їх держави.
Пекін претендує на 90 відсотків Південно-Китайського моря, однак за ділянки, багаті родовищами нафти і газу, також борються Філіппіни, В'єтнам, Малайзія, Бруней і Тайвань.

Недавнє загострення розбіжностей між Китаєм і В'єтнамом викликало політичний резонанс і конфлікт навколо спірних територій в Південно-Китайському морі. Китай вважає, що історично острови належать йому, а зазіхати на територіальну цілісність країни - значить порушувати норми міжнародного права.
Згідно з оцінками Адміністрації з енергетичної інформації США в Південно-Китайському морі розташовані значні запаси природних ресурсів: приблизно 11 млрд барелів нафти і 190 трлн куб. м природного газу. 
За даними Геологічної служби США, ці цифри трохи інші: 22 млрд барелів нафти і 290 трлн куб. м природного газу. Оцінки китайської компанії Chinese National Offshore Oil Company (CNOOC) ще більш оптимістичні: 125 млрд барелів нафти і 500 трлн куб. м газу в Південно-Китайському морі. 
Безумовно енергетична могутність це дуже добре, але вона не вирішує питання перенаселення Китаю.
Розселити китайців на рифах це кіт наплакав. 
Де ж це є багато пустуючих територій?

Немає коментарів:

Дописати коментар