Популярні публікації

пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

GLOBAL PERMANENT WAR НАСТАЛИ СТРАШНІ ЧАСИ.

Стівен Хокінг заявив про настання "найстрашнішого часу для планети"
2. грудня о 17:26
Учений звернув увагу на наростаючий розрив між соціальними класами.
Стівен Хокінг стурбований наростаючим нерівністю між класами fastcoexist.com
Британський фізик-теоретик Стівен Хокінг заявив про те, що на Землі настав "найстрашніше час", викликанbq розривом між зверхбагатою елітою  та іншими верствами суспільства, який посилюється за допомогою новітніх технологій.

Свої роздуми вчений опублікував у колонці в газеті The Guardian.
У своїй статті вчений звертає увагу на результати референдуму про вихід Великобританії з ЄС і президентських виборів в США, які, на його думку, були обумовлені невдоволенням громадян тим, що еліти "відсторонилися від них".
Хокінг підкреслює, що занепокоєння, викликані економічними наслідками глобалізації і прискоренням технологічних змін, абсолютно зрозумілі, оскільки вже зараз роботизация виробництва і розвиток штучного інтелекту скорочують кількість робочих місць.
"Інтернет і інші платформи дозволяють дуже невеликим групам людей витягувати величезний прибуток при прийомі на роботу дуже малого числа людей. Це неминуче, це прогрес, але це також соціально руйнівно", - пише вчений.
 Крім того, Хокінг підкреслює, що цифрові технології не тільки створюють майданчики для спілкування, а й дозволяють багатим верствам населення демонструвати своє багатство, яке бачать і представники інших класів, у яких є доступ до смартфону. Це призводить до зростання кількості економічних мігрантів, які відправляються в міста або в інші країни в надії знайти там "картинку з Instagram".
Крім того, трансляція способу життя  і сам спосіб життя найбагатших верств населення призводить до збільшення почуття нерівності, що, на думку Хокінга, особливо небезпечно зараз, коли людство має діяти спільно перед лицем глобальних проблем.
Раніше Стівен Хокінг назвав чорні діри воротами в інші всесвіти.

За його словами, інформація, яка потрапила в чорну діру, може бути переведена в свого роду "голограму" або вийти в альтернативній всесвіту.
Однак він додав, що якщо увійти в чорну діру, то дороги назад вже не буде.

Немає коментарів:

Дописати коментар