Популярні публікації

четвер, 29 грудня 2016 р.

GLOBAL PERMANENT WAR БОРЩ СТРАВА УКРАЇНСЬКИX ВОЇНІВ.

Український борщ – одна з найпопулярніших страв української кухні. Його унікальні смакові якості зробили його відомим у всьому світі.

Працівники Національної академії аграрних наук України визначили, що у вересні 2012 року українська господиня мала витратити на приготування 1 літра українського борщу за традиційним рецептом 10 гривень. 
Вони вибрали традиційний рецепт українського борщу, куди входить 20 продуктів. Водночас, бралася середня роздрібна ціна на продукти харчування, яка була у вересні.
Науковці пояснили, що для приготування 1 літра борщу потрібно, зокрема, з овочів – капуста – 350 гр. (ціна для всіх видів продуктів вказана на вересень 2012 року -0,95 грн.), буряк столовий - 250 гр (0,58 грн), морква – 50 гр. (0,17 грн), цибуля на ріпку – 120 гр (0,27 грн), томатна паста – 75 гр (1 грн), картопля – 200 гр (0,38 грн), петрушка корінь - 20 гр (0,08 грн), перець солодкий – 150 гр (0,40 грн), часник – 20 гр (0,40 грн), кріп, петрушка – 20 гр (0,15 грн), квасоля – 100 гр (0,40 грн). Вартість овочів склала – 4,78 грн.
Але справжній український борщ не обмежується тільки, і це й рецептом передбачено, одними овочами. Тому, за словами працівників академії аграрних наук , до страви потрібно додати багато інших інгредієнтів. А саме – м’ясо свинини – 100 гр (4,09 грн), олія – 40 гр (0,56 грн), цукор – 10 гр (0,06 грн), оцет 3% - 10 гр (0,02 грн), сметана – 15 гр (0,26 грн), борошно пшеничне – 6 гр (0,03 грн), сало-шпик – 10 гр (0,20 грн).
Найдорожче приготування борщу з наведених продуктів було зафіксоване у 2012 році лютому та березні (ціна за літр у лютому – 14,07 грн і березні – 14,06 грн), найнижча – у вересні. До речі, резюмували вчені, торік приготування 1 літра борщу у вересні коштувало – 12,62 грн, а вже у 2012 році – 10 грн.
В 2017 році один літр борщу з традиційним рецептом буде коштувати 40 гривень.
Обов'язковою складовою борщу є буряки, що надають йому особливого смаку і кольору. До складу борщів, крім буряків, звичайно входять такі продукти, як капуста, морква, петрушка, картопля, цибуля, помідори (або томатне пюре), а також квасоля, перець та ін.

Український борщ готують на кістковому або м'ясо-кістковому бульйоні. Також можна приготувати борщ на грибному відварі або курячому бульйоні. Щоб надати борщу специфічного кислуватого присмаку до бульйонів (зазвичай готових) додають квас-сирець, сік квашених буряків, бурякову закваску (настої) тощо.


Різні варіанти борщів найчастіше носять назви місцевості, з якої вони походять: борщ волинський, київський, кіровоградський, полтавський, чернігівський та ін. Особливо популярний український борщ сьогодні поширений не лише по всій Україні, а й у багатьох країнах світу. Неперевершені смакові якості борщу зобов'язані майже двадцятьом харчовим продуктам, що входять до його складу. Незамінною вважається складовою є буряк , його кладуть у борщ в сирому, пасерованою, відвареному і тушкованому вигляді. Цей овоч вважається основним компонентом борщу. Також до складу борщу входить томат, картопля, капуста, цибуля, морква.
Є невеликий секрет як додати борщу особливий яскравий колір. Для цього необхідно скропити лимонним соком буряк, тоді він не втратить свій колір або відварити буряк окремо в шкірці, а у воду для варіння додати столову ложку оцту.

Борщ прийнято варити на міцному м'ясному бульйоні. М'ясо можна використовувати різне, але економити час на приготуванні бульйону не варто. Чим довше він варитися, тим виходить більш насиченою і аромат. Дуже часто при варінні бульйону вода сильно википає, додавати її можна, але тільки окріп, холодна вода може зіпсувати і смак, і аромат.
Старано помиті свинячі реберця залити холодною водою. Довести до кипіння уважно та старанно підчас нагрівання  збираемо піну. Піну не викидають. Після закіпання та збірання піни кидаем за смаком очищену цілу цибулину. Є люди котрі  разом з цибулею кидають 5-6 свіжих помідори. Після закіпання продожувати варити на малому вогні.

Першим овочем, який відправляється в бульйон, є картопля. У деяких рецептах його рекомендують навіть трохи обсмажити. Це додасть ще більшу наваристість і насиченість смаку борщу.

Як тільки картопля наполовину готова, потрібно додати капусту.
Поки капуста вариться у жодному разі не можна накривати борщ кришкою, тоді неприємний запах капусти зіпсує весь аромат борщу.

Всі інші овочі (цибуля, морква, корінь петрушки або селери, перець, томат) бажано попередньо спасерувати і як слід протушкувати.

Не варто нехтувати і прямостямі зі спеціями. Борщ пікантно прикрасять часник, духмяний перець і лавровий лист.

Традиційний український борщ подається на стіл неодмінно зі сметаною та пампушками з часником. Це просто запаморочливо смачно.

Український борщ: рецепт

На 1 літр страви вам знадобиться, г:
Реберця свинячі 150-200 Після приготування бульйну мяско відділяють від кісток
Буряки – 150
Капуста білокачанна свіжа – 100
Картопля – 210
Морква – 50
Петрушка (корінь) – 20
Цибуля ріпчаста – 35
Квасоля 1  або 2 стакани.                                                                                                     Квасолю промити на замочити у воді напередодні  з вечором.
Томатне пюре – 30
Смалець – 20
Цукор – 10
Оцет 3% – 10
Борошно пшеничне – 6
Перець солодкий – 25
Сало шпик – 10
Часник – 4
Перець, сіль, лавровий лист, укріп, петрушка інші спеціі за смаком.
Бульйон  – 700. 
Далі потрібно вирішити борщ буде  з пампушками чи галушками.

Пампушки з часником

На 100 г готових пампушок необхідно, г:
Борошно пшеничне – 80
Дріжджі – 2,5
Цукор – 5
Яйця для змащування – 2
Вода

Для соусу:
Часник – 2
Сіль – 1
Олія соняшникова – 5
Вода – 25

У підігріту воду до 35—40°С вливають заздалегідь розведені водою і проціджені дріжджі, сіль і цукор, потім вводять яйця і борошно. Перемішують до однорідності. Тісто прикривають кришкою і ставлять на кілька годин для бродіння в теплому приміщенні. Коли тісто збільшиться в об'ємі в 1,5 рази, його вимішують кілька хвилин, після чого знову ставлять на бродіння. В процесі бродіння тісто обминають ще 1—2 рази.

Коли дріжджове тісто буде готове, починають формувати кульки по 30 г кожна, кладуть їх на змащений олією лист і залишають для розстоювання. Потім вироби змащують яйцем і випікають протягом 7—8 хвилин.

При подаванні пампушок до українського борщу їх поливають часниковим соусом. Для соусу: часник потрібно розтерти із сіллю, з'єднати з холодною кип'яченою водою і соняшниковою олією, дати настоятися дорре розмішати.
Якщо до пампушок справа не дійшла.
Чорний житній хліб натирають старим салом (смальцем) з часником та сіллю.
КЛАССИЧЕСКИЙ УКРАИНСКИЙ БОРЩ.
КЛАСИЧНИЙ БОРЩ ПОВИНЕН УМЛІТИ. ПОДАВАТИ ЗІ СМЕТАНОЮ.
ВЧАТЬСЯ ГОТУВАТИ БОРЩ УКРАЦІ ПОЧИНАЮТЬ З МАЛЕЧКУ.
Є УКРАЇНЦІ І СЕРЕД АНГЛО - САКСІВ
При закипанні ретально зняти шум, а квасолю замочити зарання.
БОРЩ ГОТУЮТЬ ЗА РІЗНИМИ МИСТЕЦЬКИМИ НАПРЯМКАМИ.
ІМПРЕСІОНІЗМ Продукти подрібнити і блендері.
РОМАНТИЗМ При подачі борщу посипати пелюстками троянд різного кольору.
СИМВОЛІЗМ В тарілки замість інградієнтів кладуть папірці з відповідними написами.
СЮРРЕАЛИЗМ В готовий, трохи остигнувший борщ влити 0,5 літра самогону.
МОДЕРНИЗМ Подати банки з борщовими концентратами.
СОЦРЕАЛИЗМ. При малопотужній лампочці Ільїча, накритою кульком із газети Правда варить варево з порчених  продуктів під промови Леніна, Сталіна, Троцького і Горького.
АБСТРАКЦІОНІЗМ. Вийти на вулицю нарвати будь - якої трави варити 40 хвилин.
КОНЦЕПТУАЛИЗМ. Налити в тарілку окропу. Подати охолодженим.
ПОП-АРТ. Залити інградієнти спиртом і підпалити
ХЕППЕНИНГ. Після того, як борщ з'їли показати фото котика, або собачки яку зварили і з'їли
ПОСТМОДЕРНИЗМ  Гостям  розливають борщ. Всі роблять вигляд, що ідять борщ,при цьому нахвалють страву. Якщо хтось  оборуюється відсутністю борща, того просто проганяють за безкультур`я і хуліганство.

Немає коментарів:

Дописати коментар