Популярні публікації

вівторок, 6 грудня 2016 р.

GLOBAL PERANET WAR НА ВІЙНІ, ЯК НА ВІЙНІ

Російська авіація несе безпрецедентні втрати - винищувач Су-33 розбився при здійсненні посадки на авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов". Це вже друга аварія за останні три тижні на «Кузнецова», 14 листопада в декількох кілометрах від авіаносця через технічну несправність впав в море винищувач МіГ-29КР. Міноборони Росії повідомило, що причиною аварії Су-33 став обрив аерофінішера.

Пізніше в Кремлі оцінили репутаційні втрати в результаті другого інциденту з російським літаком. "Це дуже напружена, складна, героїчна робота. Саме так це і треба оцінювати", - лаконічно прокоментував аварію прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.
Факт в тому, що знову повторилася історія, яка сталася 13 листопада (коли недалеко від крейсера в воду впав МіГ-29. У випадку з Су-33 обрив стався під час посадки літака, а в попередньому - командування не змогло вчасно прийняти рішення про відхід літака на запасний сухопутний аеродром. Літак кружляв, льотчик чекав, поки полагодять аерофінішер, тим часом паливо виробилося, льотчику довелося катапультувався, а літак впав в море.


Офіційно Росія заявляє, що причина та ж, що і в історії з першим літаком, - несправність троса-фінішера. Посадка адже як здійснюється: палуба коротка, і літак чіпляється посадковим гаком за трос, який його гальмує. Таких тросів - чотири, оскільки посадка дуже складна, і сучасний важкий винищувач повинен сісти в дуже вузький квадрат.

 Першим тросом зазвичай не вдається зачепитися, чіпляються за другий, рідше - за третій, і зовсім уже рідко - за четвертий. Якщо якийсь із них обривається, починаються  проблеми. Наприклад, якщо один літак сів і обірвав трос, наступний за ним виходить на круг, і в цей час аварійна команда, яка приймає літак на самому авіаносці, повинна замінити цей трос. У першому випадку вона не встигла його замінити, або не було справного троса, літак використовав паливо і впав. Як свідчать відкриті російські джерела, та ж несправність призвела вже до обриву. Тобто, літак зачепився, поїхав, потім трос обірвався, і винищувач викотився за межі палуби і потонув, а льотчик катапультувався.
По суті, росіяни втрачають другий літак, умовно, з десяти - за рахунок однієї і тієї ж поломки. Це говорить про те, що вони не тільки не були готові, коли йшли в цей похід з масою несправностей, але і не вміють застосовувати складну техніку, яка стоїть у них на озброєнні.

Тобто, планування здійснювалося по-сурковская, в бабаків-стайл: не врахували реальну військову складову, а послали авіаносець як медійний проект - для освітлення його ЗМІ.
Половина літаків "Кузі" взагалі діють не з авіаносця - вони прилетіли на базу "Хмеймім" і літають звідти щоб уникнути таких ось помилок.

Путіна не відкличе авіаносець, адже це рівнозначно визнанню поразки.
Крім того, не виконано якісь завдання, в тому числі внутрішні - потренуватися.
Цілком ймовірно, що "Кузнєцов" просто поламаний і не може зробити дальній перехід.  Або він технічно несправний, або вони не можуть домовитися, куди його перекинути, бо підозрюють, що він може не дійти до Північного флоту.
Можливо, командування хоче викликати до нього загін кораблів супроводу, який зможе, в тому числі, його відремонтувати.

У РФ розуміють, що якщо він зламається де-небудь в Ла-Манші, то це буде зовсім вже смішно. Зараз росіяни можуть домовлятися, в якій дружній порт він може зайти.
З огляду на, що країни ЄС і НАТО і багато інших не хочуть приймати авіаносець, командування може до цих пір прокладати варіанти повернення.
Швидше за все, в цьому причина: Росія не може технічно і адміністративно відрегулювати питання повернення, або чекає що його потоплять.

Немає коментарів:

Дописати коментар