Популярні публікації

суботу, 3 вересня 2016 р.

GLOBAL PERMANENTN WAR КАРИМОВ ТАКИ ПОМЕР. НА ВІЙНІ, ЯК НА ВІЙНІ.


Перша інформація про погіршення стану здоров’я президента Узбекистану надійшла в неділю. У кабміні країни повідомили про те, що І.Карімов перебуває на стаціонарному лікуванні в лікарні.

Пізніше дочка глави держави Лола Карімова-Теляєва уточнила, що він переніс інсульт і перебуває в реанімації.

27 серпня близько 09:00 за місцевим часом Карімов в несвідомому стані був екстрено доставлений в Центральну клінічну лікарню медико-санітарного об'єднання МОЗ Узбекистану. «Проведені дослідження, включаючи КТ головного мозку, виявили наявність у пацієнта гострого порушення мозкового кровообігу з масивним субарахноїдальним крововиливом (інсульт). Артеріальний тиск був на цифрах 250/120 мм.рт.ст. Настала зупинка серцевої діяльності. Розпочаті реанімаційні заходи протягом 20 хвилин дозволили відновити серцеву діяльність. У пацієнта розвинулася атонічне кома з пригніченням функцій стовбура головного мозку, і він був переведений на апарат штучної вентиляції легенів. Неврологічний стан хворого з самого початку характеризувалося як атонічна кома. У неврологічному статусі: дифузна м'язова атонія, арефлексія. Хворому трикратно було проведено динамічне електроенцефалографічне дослідження, за даними яких зберігалася картина стійкого пригнічення біоелектричної активності головного мозку. У процесі проведеної інтенсивної терапії у пацієнта повільно і прогресивно наростали порушення функцій внутрішніх органів (серцево-судинна, легенева, нирки, печінку) - поліорганна недостатність. У п’ятницю стан узбецького лідера різко погіршився.  2 вересня 2016 року о 20:15 у Карімова зупинилося серце. Була проведена інтенсивна реанімація, проте безуспішно,  о 20:55 у Президента Узбекистана Іслама Карімова констатована біологічна смерть.

Труну з тілом президента Узбекистану Іслама Карімова, про смерть якого було оголошено напередодні, відправили літаком з Ташкента в його рідне місто Самарканд.

У зв’язку з кончиною лідера, який беззмінно керував країною понад чверть століття, 
в Узбекистані оголошений триденний траур.
Уздовж вулиць, по яких рухався жалобний кортеж, з раннього ранку вишикувалися люди, що закидали автомобілі квітами. 

Труна з тілом І.Карімова була накрита білим покривалом і національним прапором країни.


Повітряний простір над Самаркандом закритий для цивільних рейсів з п’ятниці, літаки перенаправляються в Ташкент.


Немає коментарів:

Дописати коментар