Популярні публікації

четвер, 20 липня 2017 р.

GLOBAL PERMANENT WAR КРАДІЖКА. ГРАБІЖ. РОЗБІЙ. ДИВЕРСІЯ, ТЕРОРИСТИЧНИЙ АКТ, РЕЙДЕРСЬКЕ ЗАХОПЛЕННЯ В ЧОМУ РІЗНИЦЯ.

Слід чітко усвідомити - що таке крадіжка, грабіж, розбій, диверсія, терористичний акт, рейдерське захоплення  в умовах:
 GLOBAL PERMANENT HYBRID SECRET WAR
Нормальні відносини між громадянами включають у себе повагу до власності один одного. Відповідно і кримінальний закон захищає власність громадян та підприємств від протиправних посягань інших осіб. Посягання на власність розподіляють на декілька видів, кожен із яких має свої особливості. Крадіжка, грабіж, розбій - це декілька видів посягань на власність.
 Крадіжка, за своєю суттю, це таємне викрадення чужого майна. З цього робимо висновок, що основними ознаками крадіжки має бути те, що особа заволодіває чужим майном, робить це незаконно і головне таємно (тобто ні власник, ні інші сторонні особи в момент викрадення не є очевидцями цього).
Грабіж відрізняється від крадіжки тим, що викрадення чужого майна здійснюється не таємно, а відкрито. Тобто грабіжник не намагається приховати того факту, що він викрадає чуже майно. Грабіжник заволодіває майном не зважаючи на те, що свідками цього є або власник майна, або інші сторонні особи.
 Розбій, в свою чергу, характеризується тим, що для заволодіння майном застосовується напад на жертву, і до жертви застосовується насильство, небезпечне для життя чи здоров`я, або нападник погрожує застосувати до жертви таке насильство.
Приклади:
Громадянин таємно проникає у житло свого сусіда і викрадає з тумбочки 100 гривень. Цього ніхто не бачить. Це крадіжка.
Громадянин хапає сумку, яка стоїть поряд з пішоходом і на його очах тікає. Це грабіж.
Громадянин погрожуючи ножем, відбирає у особи гаманець. Це розбій.
Диверсія лат. diversio - відхилення, відволікання.
1.     Злочин проти безпеки держави Україна, передбачений ст. 113 Кримінального кодексу України.  
2.    Вид бойових дій в умовах сучасної,  офіційно  не оголошеної гібридної війни. Попередньо таємно, розроблена і спланована підривна, гібридна, військово-ідеологічна операція, що проводиться  поза головним театром воєнно-політико-економічних  дій з метою підриву політичної,  економічної, військової безпеки держави, корпорації, підприємства,  для ослаблення їх економічної, військової потужності, конкурентоздатності і морального стану, з  провокаційною пропагандою по радіо, телебаченню, у пресі, інтернеті, та  подальшим рейдерським захопленням  для  використання у власних цілях матеріальних і людських  ресурсів об’єкту диверсії.
3.     Військова операція підчас офіційно оголошеної війни, здійснювана для відвернення уваги противника від місця, де готується головний удар. 
4.    Акт зруйнування або пошкодження об'єктів військового, державного значення, нанесення втрат у живій силі і техніці на території  ворожих країн  здійснювані спеціально підготовленими агентами або групами,  народними месниками у тилу окупантівв мирний і військовий час.
5.    Ідеологічна диверсія — провокаційна пропаганда по радіо, телебаченню, у пресі імперіалістичних держав, транснаціональних корпорацій, олігархічних кланів направлена проти приватних власників з ціллю позбавлення їх економічної незалежності.
Терористичний акт — це застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, якщо такі дії були вчинені з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, провокації воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення, або з метою впливу на ухвалення рішень чи вчинення або не вчинення дій органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, службовими особами цих органів, об'єднаннями громадян, юридичними особами, або привернення уваги громадськості до певних політичних, релігійних чи інших поглядів терориста, а також погроза вчинення зазначених дій з тією самою метою
терористичний акт характеризується як прямий умисл, для досягнення  хоча б однієї спеціальної мети : порушення громадської безпеки, залякування населення; провокація воєнного конфлікту, провокація міжнародного ускладнення; вплив на прийняття рішень чи вчинення або не вчинення дій органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, слжбови-ми особами цих органів, об’єднаннями громадян, юридичними особами;  привернення уваги громадськості до певних політичних, релігійних чи інших поглядів винного (терориста).
Рейдерське захоплення – це силове поглинання підприємства проти волі його власників, керівників або акціонерів. Рейдерство – це штучне створення умов, які дозволяють дуже сильно знизити вартість активів захоплюваного підприємства або акціонерного товариства. Рейдерство весь час трансформується в нові форми, стає більш витонченим, і його все складніше розпізнати.
Поява акціонерних підприємств послужило поштовхом для виникнення рейдерських захоплень. Завдяки акціям, з’явилася можливість забирати або поглинати цілі підприємства без згоди їх керівництва. Рейдерські захоплення підприємств стали масовими в 70-80-х роках минулого століття. В той час для цих цілей стали використовуватися «сміттєві облігації», які випускалися компаніями, що не мають солідної ділової репутації. Ці облігації використовувалися рейдерами для поглинання та викупу компаній. Їх пропонували акціонерам замість готівки. Майкл Мілкен першим придумав такий спосіб захоплення підприємств. Шляхом подібних махінацій він зумів нажити величезні статки.
В Україні поштовхом для появи рейдерства стала приватизація. На підприємствах, вартість активів яких становили мільярди доларів, запускався механізм банкрутства. У підсумку, таке підприємство купувалося за кілька мільйонів. З того часу рейдерські захоплення підприємств стали звичною справою у сучасній Україні.
Один з поширених видів рейдерського захоплення – це кредитна рейдерство. Наприклад, фірма оформляє кредит, а заставним забезпеченням є її активи. Банк навмисно починає створювати нездійсненні умови погашення заборгованості, в результаті чого відбувається відчуження майна підприємства на абсолютно законних підставах.
Рейдер може нанести удар підприємству тим, що викупить всі його борги і пред’явить борг до погашення. Змусить погасити всю заборгованість одноразово.
Ще один тип рейдерства – банківські експерти в кілька разів занижують оцінку активів на етапі отримання підприємством кредиту. В результаті, підприємству просто може не вистачити виробничих потужностей, щоб зуміти вийти із ситуації.
Корпоративний шантаж – акціонери створюють перешкоди для нормального функціонування підприємства в розрахунку на те, що керівництво компанії викупить акції за завищеною ціною. Наприклад, на підприємстві починають проводитися страйки або постійні перевірки контролюючими органами.
«Сіре рейдерство» — це діяльність, яка протікає зі всілякими порушеннями цивільно-правових норм. При цьому з боку все виглядає цілком легально. «Сіре рейдерство» — це ціла продумана схема шахрайства. Часто має місце підкуп відповідальних посадових осіб і підробка необхідних документів.
«Чорне рейдерство» переступає всі норми кримінального законодавства. Відбувається силове захоплення підприємства, підкуп, шантаж, підробка реєстру акціонерів та навіть силове усунення незгодних.

Характерні ознаки рейдерського захоплення підприємства: раптова зміна керівництва або охорони, зміни в складі акціонерів, масовий викуп акцій, втручання в роботу підприємства місцевих і федеральних властей і укладання угод, які можуть завдати шкоди.
Як видно з означень в тексті,  всі військові дії в GLOBAL PERMANENT WAR,  вертяться навколо приватної власності: окремої особи, сім`ї, нації, держави і  може легко використовуватись для сбору і  аналітико-синтетичного прогнозування  при веденні свого домогосподарства.
Важливо зрозуміти, якщо ти сам створив приватну власність, і корстуєшся її благами,  ти  повинен уміти її захищати усіма доступними методами,  бо завжди знайдеться хитрун, який захоче захопити твою власність і користатись її благами.

Немає коментарів:

Дописати коментар