Популярні публікації

пʼятницю, 16 червня 2017 р.

GLOBAL PERMANENT WAR ДЕВЕРСІЙНО-РОЗВІДУВАЛЬНІ ГРУПИ ЗДА

Або мої дилетанські уявлення про те, що в США є кілька розвідувальних служб, що належать різним відомствам. 
Ці служби входять до складу Розвідувального співтовариства США.
До їх числа відносяться:
- Центральне розвідувальне управління (ЦРУ);
- Агентство національної безпеки (АНБ);
- Розвідувальне управління міністерства оборони (РУМО);
- Управління розвідки і досліджень державного департаменту (УРН);
- Федеральне бюро розслідувань (ФБР);
- Національне управління аерокосмічної розвідки (НУАР):
- Розвідувальні служби військового міністерства, ВВС, ВМС і Корпусу морської піхоти США;
- Розвідувальні підрозділи міністерств торгівлі, фінансів і енергетики
- Деверсіно-розвідувальні групи регіональних і глобальних промислово-фінансових корпорацій 
- Приватні деверсійно-розвідувальні групи 
- Деверсійно-розвідувальні групи кримінального середовища

Кожній з цих розвідувальних служб визначено своє коло завдань. Розвідувальне управління міністерства оборони координує діяльність та узгоджує політику розвідувальних служб Армії, ВВС, ВМС і Корпусу морської піхоти. Адміністративно незалежне від ЦРУ, РУМО є знаряддям Комітету начальників штабів в сфері розвідки. Військові аташе в американських посольствах звітують в своїй діяльності тільки РУМО.
Управління розвідки і досліджень держдепартаменту збирає відкритим шляхом політичну, військову та науково-технічну інформацію.
Федеральне бюро розслідувань забезпечує внутрішню безпеку США, організовує контррозвідку боротьбу зі шпигунством на території США.
Національне управління аерокосмічної розвідки здійснює запуск розвідувальних супутників в інтересах всього Розвідувального співтовариства.

Розвідувальні підрозділи міністерств торгівлі, фінансів і енергетики збирають відкритим шляхом інформацію про валютно-фінансових і енергетичних можливостях іноземних держав.

Агентство національної безпеки, створене в 1952 році, - це військова організація, що виконує цілий ряд конкретних завдань: здійснення шіфросвязі і забезпечення секретності урядового зв'язку взагалі; розшифровка перехоплених повідомлень і послань інших держав; розкриття всіляких шифрів іноземних армій і урядів; спостереження за будь-якими лініями зв'язку в усьому світі і їх підслуховування; розробка нових шифрів і кодів.

Вважається, що АНБ - це сама засекречена організація в Розвідувальному співтоваристві.

Як і у ЦРУ, інтереси АНБ лежать поза США - агентство має охоплює весь світ мережа підслуховування, електронна апаратура якої може одночасно реєструвати мільйони переговорів. У ній використовуються комп'ютерні системи, що працюють за принципом просіювання інформації за допомогою ключових слів, т. Е. В їх програми введені певні (ключові) слова, і комп'ютер негайно реагує, як тільки будь-яка з цих слів вимовляється (наприклад, «вибухівка» , «захоплення», «проникнення» і ін.).

Методи перехоплення переговорів вважаються надсекретними. Застосовувана для цього техніка є суперсучасної; в розпорядженні агентства є потужна мережа штучних супутників Землі - ретрансляторів. Підслуховуюча апаратура, розміщена на супутниках, може передавати в Центри ДРГ перехоплені відомості безперервно і цілодобово.

Головним розвідувальним відомством США є Центральне розвідувальне управління (Central Intelligence Agency, ЦРУ). Його директор керує роботою всіх підрозділів Розвідувального співтовариства, виступає в якості головного радника Президента США з питань національної розвідки і забезпечує його та інших відповідальних співробітників виконавчої влади розвідувальною інформацією про ДРГ  іноземних державах.

Директор Центральної розвідки ставить завдання перед усіма підрозділами Розвідувального товариства зі збору інформації, розподіляє між ними виділені Конгресом фінансові кошти. Директор Центральної розвідки, він же директор ЦРУ, підпорядковується безпосередньо Президенту США і Раді національної безпеки, в роботі якого він бере участь.
На ЦРУ ж покладаються такі основні функції:
1) збирати інформацію як таємними, так і відкритими способами;
2) об'єднувати цю інформацію з тією, яка зібрана іншими організаціями, і після аналітико-синтетичної обробки сумарних даних представляти підсумкові звіти особам, що формують політику США так званим "ЗМІСТОВИКАМ";
3) давати рекомендації СНБ з питань, що стосуються національної безпеки;
4) вносити рекомендації в СНБ про координацію розвідувальної діяльності різних відомств;
5) співвідносити і оцінювати розвідувальні дані і забезпечувати належний доповідь їх;
6) виконувати функції, що представляють «загальний інтерес»;
7) виконувати інші функції та обов'язки, що стосуються національної безпеки, які СНБ визнає за необхідне вказати;
8) бути готовим до прихованого втручання у внутрішні справи інших країн, безпосередньо в межах своїх повноважеь або якщо піде розпорядження про це від президента ЗДА.
Попередником ЦРУ було Управління Стратегічних Служб створене в 1942 році.
До кінця другої світовї війни в УСС працювали понад 30 тисяч осіб. Велетенський мозок відомства, який займав, ймовірно, до половини його тулуба, - Головне управління досліджень і аналізу (РА) - очолив відомий професор історії Гарвардського університету У. Лангер. Спочатку УСС розмістилося в бібліотеці Конгресу і ніколи не поривав з нею, це гігантське підрозділ УСС в кінцевому підсумку стало найбільшим зосередженням викладачів і вчених, коли-небудь зібраних разом в державній установі. РА «зняло вершки» з факультетів суспільних наук по всій країні, забравши кращих фахівців всіляких галузей знань. Географи надавали відомості про землі і кліматі за кордоном, психологи вивчали радіопередачі держав «недружньої осі», економісти опрацьовували пресу, встановлюючи розміри військового виробництва, історики роз'яснювали зміст і причини міжнародних подій. B кінці війни в РА працювали 1600 вчених в галузі суспільних наук з одного тільки Вашингтона.
В часи УСС  практикували досліди над людьми і спроби розробити методи контролю над їх поведінкою, різні засоби для збільшення ефективності допитів і багато іншого. Давня практика американських спецслужб ліквідувати небезпечних супротивників без суду і слідства була «науково обґрунтована» в УСС, a стосовно завдань ведення війни від неї очікували великих результатів.
B червні 1947 був прийнятий закон про національну безпеку США і створені такі установи: ЦРУ, Міністерство оборони, Рада національної безпеки (СНБ), Комітет начальників штабів.

Коло завдань ЦРУ і його положення в системі урядових відомств і служб визначалися в секретних документах СНБ. 
B директиві СНБ, виданої влітку 1948 року і уповноважує ЦРУ на «спеціальні операції», вказувалося, що операції такого роду повинні здійснюватися в умовах абсолютної секретності і проводитися так, щоб уряд міг «досить переконливо заперечувати свою причетність до них». 

«Закон про безпеку», прийнятий в 1950 році, звільнив директора ЦРУ від необхідності надавати кому-небудь, крім Президента і очолюваного ним СНБ, відомості «o функціях, прізвищах та іменах, посадах, заробітної плати і чисельності персоналу, який перебуває на службі в управлінні ». 


Аллен Даллес створив масову розвідувальну мережу. Можна сказати, що він взяв на озброєння доктрину тотального шпигунства, сутність якої була виражена Рудольфом Гессом в наступних словах: 
«Кожен може бути шпигуном. Кожен повинен бути шпигуном. Немає таємниці, якої не можна було б дізнатися ». 
B американському ж варіанті це означало залучення до розвідувальної діяльності всіх урядових і приватних організацій, що мають відношення до роботи за кордоном, і перш за все, дипломатичних відомств.
Остаточно на державному рівні в естеблішмент США усвідомив, що Homo Sapiens перебуває в стані "GLOBAL PERMANENT WAR",
 влітку 1948 року.
ІМХО.
РНБО в Україні очолює євангельський християнський бабтист Олександр Валентинович Турчинов  фахівець широкого профілю по  обробці металів:  
Дипломний проект:"Розробка та впроваження технології виробництва нових арматурних профілів"
Кандидатська дисертація «Методичне забезпечення і механізм реформування та оптимізаціїоподаткування в
 сучасних економічних умовах».  Докторська дисертація «Тіньова економіка (методологія дослідження та механізми функціонування)» Тому не дивно, що розуміння того, що АТО закінчилось прийшло лише влітку 2017 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар