Популярні публікації

вівторок, 21 лютого 2017 р.

GLOBAL PERMANENT WAR ЯК З ДЕБІЛА ЗРОБИТИ ВАТУ.

Що таке 1 байт? 

Якщо не заглиблюватися в подробиці, можна сказати що це один символ. 
Один байт = одна буква або одна цифра (не числом а саме цифра). 
Більшість людей мають оперативну пам'ять розміром близько 160 байт, що відповідає довжині середнього коментаря, повідомлення в соц мережі або смски.

Ви звертали увагу, на дивний стиль письма в особистих повідомленнях, особливо серед покоління до 25.

Ось

такий

стиль

бачили ж?

Звичайно не завжди кожне нове слово починається з нового рядка, але тенденція очевидна - середній обсяг одного повідомлення найчастіше не перевищує 160-200 символів, навіть якщо загальний смисловий обсяг значно більше. Мозок середньостатистичної людини здатний відносно успішно обробляти тільки близько 160 байт інформації, якщо необхідний обсяг більше, то повідомлення ділиться на кілька частин. Мозок структурує перші 160 байт в повідомлення, після чого оперативна пам'ять звільняється, інформація відправляється на інший рівень пам`яті в мозок, а оперативна память  і приступає до обробки наступних 160 байт.

Основна проблема в тому, що слідуючий рівень пам`яті в мозку середньостатистичної людини точно так же обмежений 160 байтами на вхідну інформацію. 
Цей обсяг приблизно відповідає довжині заголовків в новинних паблік, як правило близько 70% людей взагалі не читають новина далі заголовка, адже оператива вже забита.
Деякі (потрібно віддати їм належне за спробу) часом вирішуються осилити весь обсяг інформації, але в силу мізерності обсягу доступної пам'яті, текст ними не засвоюється і розуміється невірно. Простіше кажучи, до кінця тексту обсягом скажімо в 2-3 кілобайт людина вже просто не пам'ятає, про що читав на початку і не може оцінити отриману інформацію в повній мірі. 
Його коментар чи висновок буде грунтуватися лише на частині інформації, 160 байтної частини із загальних 2 кілобайт.

Саме з цього зазвичай людина найкраще сприймає початок і кінець будь-якого тексту, але не його центральний масив. Середина тексту приречена, до неї або взагалі не дійдуть, або вона буде видалена з оперативки до кінця тексту. Сумно бути серединою. До речі зверніть увагу на передвиборні програми партій або президентів, вони зазвичай складають якийсь маніфест де по пунктам розписують свої обіцянки. Як правило найбільш гучні і популістські поміщені на перших і останніх рядках.

З візуальним і звуковим сприйняттям ситуація приблизно така ж, хоча обсяги трохи збільшуються за рахунок внутрішньої пам'яті відеокарти. 
Недільний вечір, шоу на каналі Россия24. 

У цьому шоу кілька учасників говорять по черзі на різні теми, в середньому виступ одного учасника триває близько 2х хвилин. 
Це усереднений обсяг візуально-акустичної інформації, яку може обробити і засвоїти середньостатистична людина, при цьому до моменту виступу наступного учасника, інформація про минуле видаляється з оперативної пам'яті. 
Шоу довге, півтора а то і дві години, само-собою і мови не йде про засвоєння такого обсягу інформації середнім глядачем. 

Але це і не є метою передачі, насправді реальна задача - забити кеш пам'ять глядача інформаційним сміттєвими   файлами. 
У кожної з цих передач є вибірка найбільш часто використовуваних слів, наприклад провідні учасники повинні за півтори години вимовити словосполучення "ДональдТрампНаш" 30 разів. 
Мозок глядача перенапружений, він постійно обробляє і видаляє інформацію і в цей момент його дуже зручно закидати сміттєвими файлами, вони сприймаються як обривки, або як вже видалені файли, але насправді осідають в кеші і видалити їх навіть в ручну через звичайний реєстр вже проблематично .

Дональд Трам користувася Твіттером для проголошення своїх закликів  обмеженими 160 символами і тому він  такий популярний в Твітері і відмовляється  выддати свый Самсунг .
Не має значення, що вислів туманний і тупий, аби він помістився пам'ять 160. Якщо не має внятної думки, її можна замінити решіткою або смайликом. 
Ось знаменитий твіт Дональда Трампа:

 Ще приклад з динамічних наративів Дональда Трампа, часто доволі не звичних для звичайних людей. 
Американські твітерісти з першої години ночі чотири години стьобатись з твіта і насміхатись, на що Дональд Трамп, видалив твіт і зробив жартівливу в відписку.
Зміст помилкового твіта: "Дональд прикольний !", а вже той негатив, який приніс Трамп в світову політику, відходить на другий план.
Приклад наратива від Цадика Нахмана: «Знай, що людина змушена пройти по дуже-дуже вузькому мосту ... і головне, абсолютно не боятися!»
                                                            (Лікутей Moapaн, ч. 1,48)
 Українські динамічні наративи - це українські народні  приказки і прислів'я.

Немає коментарів:

Дописати коментар