Популярні публікації

четвер, 6 жовтня 2016 р.

GLOBAL PERMANENT WAR ПРИЧИНИ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

В НЕТРЯХ НА РЕСУРСІ "КАПІТАЛ" НАДИБАВ НА ПОСТ ПРО ЗУБОЖІЛИХ УКРАЇНЦІВ.
06.10.2016 / 09:42 1099
 Зубожілі українці тягнуть економіку на дно

Назва оригіналу: "Обнищавшие украинцы тянут экономику на дно                   "http://www.capital.ua/ru/publication/75800-obnischavshie-ukraintsy-tyanut-ekonomiku-na-dno

Якщо ми намалюємо портрет середнього українця, згідно зі статистикою, про яку мова піде нижче, то отримаємо портрет бідної людини.
Далі ІМХО червоний та жирний курсив
1. Середнього економічного портрета Українця за данними офіційної статистики уряду України зобразити не можливо не можливо. Статистика в Україні - спотворена. 
2. Тому твердження що українці бідні - ХИБНЕ.
3. Олігархи, що мешкають. мають власність. та ведуть свій бізнес в Україні - мають подвійне громадянство, не тільки не українці, а по суті своїй  є громадянами інших країн.
В першій десятці
Ім'яСфера діяльностіСтатки у 2015
($ млн.)
Статки у 2014
($ млн.)
Основні активи, держпосада протягом року[2]Зміна
у статках
1Рінат Ахметовметалургія, ПЕК690011 200
2Віктор Пінчукмедіа, металургія15003 000
3Ігор Коломойськийфінанси14001 800
4Геннадій Боголюбовфінанси13002 000
5Юрій КосюкАПК11001 300
6Вадім Новінскіймашинобудування, металургія7901 400
7Олександр Ярославськийінвестиції, нерухомість774932
8Петро ПорошенкоАПК, медіа, харчпром7501 300
9Костянтин Жевагометалургія, фінанси7351 100
10Сергій Тігіпкомашинобудування, фінанси6861 000
Хто з першої десятки українець ? 
Відповідь: В першій деятці жодоного українця не має, як і не має громадян України.
Статки першої сотні багатіїв близько  80 млрд. дол. що найменше  стільки,  ж тіні.
Статки першої сотні багатіїв України світло + тінь -  300 млрд. дол. 
В першій сотні багатіїв України українці відсутсутні. 
Крім власників квазі-громадян українців в Україні мають власність іноземні інвестори з Росії, Ізраїлю, а найбільший інвесторв Україну є маленькі острівні країна - КІПР, КАЙМАНИ, ВІРДЖІНИ
ДЕРЖБЮДЖЕТ УКРАЇНИ  - 1 трлн. грн. або 40 млрд.  дол.  http://costua.com/budget/
З бюджетного триліона на пенсії  виділяється 260 млрд. Пенсійний фонд констатує перебування на обліку 12,2 млн пенсіонерів. За 5 місяців з початку 2016 року загальна сума витрат ПФ становить 92,7 млрд гривень, з яких за рахунок власних коштів профінансовано 44,1 млрд гривень.  Станом на 17 червня  2016 профінансовано 76,2% (16,9 млрд гривень). Служба безпеки України заявляє про блокування Міністерством соціальної політики виплати пенсій для 350 тис. осіб, що проживають на окупованій території Донбасу.
ІНОЗЕМНІ БАГАТІЇ-ОЛІГАРХИ  ВИДІЛИЛИ УКРАЇНЦЯМ КРИХИ ЗІ СВОГО СТОЛА.
 Він витрачає половину зарплати на їжу, багато платить за комуналку і проїзд. Їсть з кожним роком все менше. Економить на м'ясі - не заради вегетаріанства. Купує менше горілки - не через любов до тверезості. Одягається в інтернеті і секонд-хендах. Ходить в дешеві перукарні, не має можливості заплатити за курси іноземної мови та спортзал. Він довго збирає на холодильник і навряд чи відноситься до тієї групи населення, яка виїхала з салону на своїй машині. Цей українець не може собі дозволити сходити в хороший ресторан або купити путівку в сонячну країну. І така людина категорично не може бути драйвером української економіки, яка нагадує порочне коло - бідний споживач - бідний виробник і продавець. Спроби менше витрачати роблять економіку значно слабшими. Однак про все по порядку.
ВИСНОВОК : В УКРАЇНІ МАХРОВИМ КВІТОМ РОЗЦВІЛО ТОТАЛЬНЕ ЖЕБРАЦТВО
ІНОЗЕМНІ БАГАТІЇ, КОТРОЛЮТЬ ВСЮ ЕКОНОМІКУ, ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ УКРАЇНИ І  ЗАВОЗЯТЬ З ЄВРОПИ ПРОСРОЧЕНІ АБО БУ: - ОДЯГ, ПРОДУКТИ,  ЛІКИ, АЛКОГОЛЬ, ЗАСОБИ ГІГІЄНИ, ПОБУТОВУ ТЕХНІКУ І НАРКОТИКИ.
На що живемо
Державна служба статистики періодично проводить опитування, які дозволяють домогосподарствам самостійно охарактеризувати свій достаток. Згідно з останнім дослідженням, результати якого опубліковані в липні 2016 р 72% населення вважають себе бідними.
БІЛЬШІСТЬ НАСЕЛЕННЯ ВВАЖАЄ СЕБЕ БІДНИМ НЕ ТОМУ, ЩО ВОНО БІДНЕ, А ТОМУ ЩО В АНКЕТАХ ВІДСУТНІ ПРАВІЛЬНІ ЗАПИТАННЯ.
НАПРИКЛАД ВІДСУТНЄ СЛОВО ЗЛИДАР ТА ЖЕБРАК.
ОТЖЕ 72 % НАСЕЛЕННЯ Є ЗЛИДАРЯМИ ТА ЖЕБРАКАМИ. 
 Приблизно дві третини (65,7%) стверджують, що їхнє фінансове становище в порівнянні з минулим роком стало гірше.
67%  - СТАЛИ НАТУРАЛЬНИМИ ЖЕБРАКАМИ.
Нескладно помітити, що в нашій країні виросло число тих, хто витрачає гроші виключно на необхідні потреби. Це не перша криза в історії незалежної України, однак оптимізму в порівнянні з 2008 р у населення поменшало.
Кількість тих, хто вважає себе бідним, зросла в 1,3 рази - з 56,9% до вже зазначених 72%.
Ще сумніше йдуть справи з так званої прошарком середнього класу. Якщо в 2008 р так себе називали 1,9%, то зараз - лише 0,7%. При цьому в проміжну групу між бідними і середніми себе включають близько чверті населення. Під час минулої кризи їх було трохи більше - 41%.
Звичайно, потрібно враховувати і скромність, і небажання ділитися інформацією про сімейний бюджет, і те, що більш заможні люди навряд чи хочуть брати участь в опитуваннях. Однак тенденція очевидна - в цей раз українці вважають, що стали біднішими. Тим більше що, за даними Держслужби статистики, наші заощадження в квітні-серпні скоротилися на 5,2 млрд грн. Іншими словами, люди змушені купувати найнеобхідніше за рахунок давніх заначок.
Крім того, складно не помітити падіння реальних зарплат. Незважаючи на величезну кількість статистики і результатів опитувань, оцінити, як насправді змінилися зарплати, дуже складно. По-перше, багато хто отримує гроші в конверті. За даними Державної фіскальної служби, рівень неофіційного працевлаштування і сірих зарплат сягає 70%. Іншими словами, за документами люди отримують тільки мінімалку або взагалі не працевлаштовані, однак на практиці - працюють. По-друге, зарплати до сих пір не були індексовані. Тому щоразу, коли в новинах пишуть «Доходи населення зростають», забувають вказати, що в доларовому еквіваленті вони так і не виправилися. Однак невеликий привід для оптимізму є: номінально в другому кварталі зарплати зросли на 14,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це зростання не покриває всіх втрат, але дає надію, що ми відштовхнулися від дна.
Проте деякі групи населення - бюджетники і пенсіонери - знаходяться в особливо важкому становищі. Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що з 12,5 млн українських пенсіонерів приблизно 7,5 млн отримують суми нижче прожиткового мінімуму. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяє підвищити соцстандарти на 10% протягом наступного року, а також підняти пенсії на 284 грн.
їжа недуховності
ПОРШЕНКО ГРОЙСМАН ПАРУБІЙ  - Є ПРЕДСТАВНИКИ ПОСТСОВІТСЬКИХ МАРОДЕРІВ ІУДО-ЗАХІДНО ОРІЄНТАЦІЇ.З ПОДАЧІ  КРЕМЛІВСЬКИХ  ІУДОСОВКІВ  ІУДО-ЗАХІДНОЇ ОРІЄНТАЦІЇ РОЗРОБЛЯЮТЬ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ НОВИЙ БЮДЖЕТ ЗАМІСТЬ НЕ ПРОСТО БЮДЖЕТ БІДНЯКІВ,  А БЮДЖЕТ ЗЛИДАРІВ ТА ЖЕБРАКІВ. 
ЄЛЬЦИН, МУТІН, ПЕДВЕДЄВ, КУЧМА ТА ЯНУЧАРА БУЛИ І Є ПОСТСОВЄТСЬКІ МАРОДЕРИ ІУДОСОВКОВОЇ КОМУНО-КРИМІНАЛЬНОЇ ОРІЄНТАЦІЇ .

КОЖНОМУ УКРАЇНЦЮ ПОТРІБНО ЧІТКО РОЗУМІТИ, ЩО ПРИ ПРОДОВЖЕННІ АБСОЛЮТНО ІУДОКРЕМЛІВСЬКОЇ  КОМУНО-КРИМІНАЛЬНОЇ ВЛАДИ:   ІУДОСОВКА КУЧМИ ТА ІУДОКРИМІНАЛЬНИКА ЯНУКОВИЧА,  ВСЕ БУЛО Б, НЕ ПРОСТО  БАГАТО ГІРШЕ, А КАТАСТРОФІЧНО. 
ПРОЦЕС ЗАГАНЯННЯ УКРАЇНЦІВ В ЗЛИДАРСТВО ТА ЖЕБРАЦТВО РОЗПОЧАЛИ САМЕ ПОСТСОВКОВІ МАРОДЕРИ, КПССОВСЬКА, ІУДОСОВКИ ПАРТГОСПНОМЕНКЛАТУРА  ТА КРИМІНАЛЬНІ ІУДОБАНДИТИ  І ПРОДОЖУЮТЬ І ТЕПЕР. 
Дивлячись на ці дані, розумієш - все, що очікує багатьох українців - відмовитися від покупок і почати харчуватися повітрям. Проте потреба в їжі, одязі і відпочинку нікуди не поділася. За підсумками першого кварталу 2016 р витрати на їжу та комуналку доросли до 57,9% місячного бюджету - на 5,5% за рік. І це без урахування кафе, ресторанів та іншого громадського харчування поза домом. Але сказати, що при цьому ми балуємо себе делікатесами, складно. Гірше того - середній українець з'їв на 5,6% менше, ніж в минулому році.
Директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко порівнює продажу продуктів харчування в першому півріччі 2015 і 2016 рр. «Українці стали менше їсти», - пише він і додає, що споживання продуктів впало до рівня 1996 р його словами, товарообіг торгових мереж за останні два з половиною роки скоротився на 33%.
Найбільша економія торкнулася соків і рослинного масла. Менше купують м'ясо, рибу, цукор, кава і чай. Майже не змінилися продажу круп, макаронів, картоплі та хліба - основи українського столу. Кількість куплених яєць і зовсім виросло. Однак яйця купують очевидно не тому, що вони раптом стали користуватися особливою популярністю. Швидше це більш дешевий спосіб придбати білкову їжу. У деяких торгових мережах можна купити десяток яєць за ціною 1,5 грн за штуку. Сніданок з яєшні обійдеться набагато дешевше гарної відбивною.
Оцінив Олександр Дорошенко і продажу алкоголю. За його словами, горілки в першій половині цього року громадяни купили на 16% менше, а ось продаж пива трохи виросли. Але тут неясно: українці стали менше пити або громадяни перейшли з легального алкоголю на самогон і різноманітні сурогатні замінники.
В таких умовах населення, звичайно, задається питанням: що буде з цінами? Це занепокоєння - одна з причин того, що люди відмовляють собі в більш великі покупки.

Серйозне побоювання вселяє тимчасове скасування держрегулювання цін. З 1 жовтня по імовірно 1 січня 2017 року ціни відпустили у вільне плавання. Це стосується таких соціально значущих продуктів, як хліб, крупи, борошно, яйця, соняшникова олія, м'ясо-молочна продукція і дитяче харчування.
Розмови про те, що держрегулювання, що діє з 1996 р, насправді неефективно, ведуться давно. Справа в тому, що виробники спритно обходять цінові обмеження. Наприклад, змінюють на частку відсотка жирність молочної продукції і не потрапляють під держрегулювання.
Однак деякі фахівці вважають, що такі заходи дійсно приведуть до стрибка цін. У той же час голова комітету економістів України Андрій Новак каже, що зміни торкнуться швидше структури ринку, ніж кінцевих споживачів. Наприклад, такий конкурентний ринок, як випічка хлібобулочних виробів, підняти ціни на хліб не дасть. «Крім старих хлібокомбінатів, в Україні з'явилися численні приватні міні-пекарні. До того ж майже в кожному супермаркеті займаються випічкою », - зазначає він.
Втім, багато виробників в ході конкуренції і так хитрують. Наприклад, знайти рослинне масло об'ємом літр або шоколадку 100 г не так-то просто. Зовні багато товарів навіть подешевшали, а на практиці магазини завалені продукцією по 900 і 90 м
Чи не животом єдиним
Коли половина СЕРЕДНЬОЇ ЗАРПЛАТИ В 2600 ГРН.  йде на їжу та оплату комунальних послуг, інші витрати вимагають жорсткої економії. Що стосується одягу, то з бутиків західних рітейлерів українці пішли в інтернет-магазини і секонд-хенди. Керівник онлайн-маркету Bigl.ua каже, що за перше півріччя було продано стільки ж, скільки за весь попередній рік. Причина: стало більше тих, хто вважає за краще недорогі українські товари. В середньому вітчизняні товари обходяться дешевше на 35%, а середній чек становить близько 350 грн.
Крім цього, активно розвиваються секонд-хенди, які дозволяють купувати якісні речі за дуже маленьким цінами. Раніше їх основними клієнтами були молоді люди, які шукають стильний одяг, і ті, хто вважали себе зовсім бідними. Зараз же стає все більше людей, які обирають не модне плаття, а костюм для роботи. Просто тому, що в секонд-хенді він дешевше, ніж в будь-якому іншому магазині.
Економлять українці і на послуги. Саме це дозволяє розвиватися експрес-салонам, що пропонують стрижку за 30-40 грн, численним мережевим спортзалах і курсам з відносно невисокими цінами. Люди шукають дешеві або зовсім безкоштовні варіанти: самоорганізовані клуби іноземних мов, перукарів, які тільки вчаться, репетиторів, що тільки почали викладати.
З великими покупками справи йдуть не краще: більшість просто не може собі їх дозволити. Тим більше що зростання курсу долара серйозно вплинув на ціни, наприклад, побутової техніки. За даними Держстату, в минулому році на покупку подібних товарів середній українець витрачав 3,9% місячного доходу. Іншими словами, цілий рік збирав на мікрохвильовку або пральну машину.
Що ж стосується відпочинку, то чверть населення були змушені відмовитися від літніх поїздок і відпусток як таких. Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, громадяни проводять відпустку більш ніж скромно. У даних на початок липня говорилося, що тільки 25% українців мають намір провести відпустку поза домом. При цьому за кордон збиралися їхати близько 2,1% чол. На дачу планували вибратися 9%, в Карпати та українські міста - 8%. Ще 5% сподівалися відвідати родичів.
Найбільш жорстоко, підло, мерзенно, цинічно та ганебно пограбували найбіднішиих пенсіонерів з пенсіми 1000 - 2500 грн. 
Якщо в 2014 році пенсія в 1000 грн відповідало 130 дол. США, а 2500  - 320 дол. США, то тепер ця незмінна з 2013 року пенсія тепер в долларовому еквіваленті становить 40 - 100 дол. США. Мало того, що 80% чоловіків не доживають до пенсії, так пенсія - злидарська.
Однак КРІМ ЗЛИДАРІВ ТА ЖЕБРАКІВ є бідність і вона не так безпросвітна, як здається.
для частини населення.
Заробітчани-українці  Західної Європи вислали в Україну тільки легальними переказами 10 млрд. Євро. Це майже 1/4 бюджету соцфери України і вкладається українця виключно в особисту сімейну соціальнку сферу. 
Легко порівняти: Бюджет виділив на пенсії 260, освіту -129, соцзахист - 103, медицина -73, комунальні витрати - 18, спорт 17, Охорону довкілля 
РАЗОМ : 600 млрд. грн. / 25 = 24 млр. дол.  Це при тому що податок на доходи фізичних осіб становлять 117 млрд., а податок з підприємств всього 54 млрд. дол.
Очевидно, що миючи туалети в Західній Європі та доглядаючи пристарілих європейців, хай живуть вони по 500 років, українці переслали рідним злидарям та жебракам половину бюджету. З особистої практики знаю, як не вигідно пересилати гроші з Європи легально,
тому в Україну без всяких переказів ввзять мінімум ще такаж сума. 
Це дозволило українцям суттєво покращити своє життя і з злидарства та жебрацтва перейти на рівень бідності. Підняти рівень життя свої сімей до рівня життя клінерів у Європі.
Звичайно крім клінерів в Європу їдуть, а точніше працють у віддаленому доступі кмпьютерники іх не багато, але трохи є. Вони оформляються як ФОП і мають середню зарплату після виплат податків 1000 США, при обміні це становить 25 000 грн. Тако ж багато фахівців мают роботу на Близькому Сході та в Африці. Ім там, за ремонт війскової техніки. платять не погано.
Потрібно незабути кримінальних злочинців. 
Україні на 11-му місці на початку липня було 136,2 тисяч в'язнів, тобто на 100 тисяч населення припадало 302 засуджених. З них 5,4% жінок, 0,8% неповнолітніх, 1,7% іноземців. Кількість закладів 181, а рівень наповненості - 120,4%. Це ті що сидять, на волі колишніх кримінальних бізнесменів  1 млн. як мінімум Їх доходи від тіньової кримінальної економіки загалі не враховуються в жодній статистиці. Навіть приблизно ніхто не скаже який дохід від оборуток з наркотиками, алкоголем, сигаретами, проституцією. азартними іграми та іншим кримінальним бізнесом. Можна тільки гадати 1 млрд грн чи 1 млрд. дол. А може 10 млрд. В США У 2008 році різниця між ціною оптових закупівель і вартістю кокаїну в роздрібному продажі склала 29,5 мільярдів доларів. Валовий прибуток склав понад 24 мільярдів доларів. Тюрмах США сидить 760 чол. На 100000 чол. В Україні 300 чол. в три рази менше. 
Отже валовий дохід тільки накоторгівлі в Україні може складати 8 млрд.  дол США. Тобто знову ж таки половина соціального бюджету України. 
Клінери і наркоділлери мають більше грошей чим державний бюджет соціальної сфери.
 Наприклад, продажі легкових автомобілів з січня по серпень зросли майже в два рази (48%) в порівнянні з тими ж місяцями минулого року. За інформацією «Укравтопрому», жителі України придбали 38,389 тис. Нових автомобілів. Найбільше купували машини марки Toyota - 4,3 тис., Renault - 3,5 тис. Та Volkswagen - 3,3 тис.
На запитання хто придбав нові Мазератті, Майнбахи, Тойоти в Україні відповідь цинічно простота - кримінальні злочинці, які люблять життя в в повному фарші. І тут потрібно згатати українську правоохоронну систему, яка не захищає населення від кримінальних діянь, а навпаки отримує долю від кримінальної діяльності і захищає кримінал від народної розправи.
Цікаво, що на тлі непростої економічної ситуації  люди прагнуть вкладати гроші в нерухомість. Невпевненість у завтрашньому дні змушує поспішати: вони більше не прагнуть почекати і накопичити на трикімнатну квартиру. Наприклад, в Київській області, за даними першого півріччя, 44% введених в експлуатацію квартир - однушки. Середня площа нового житла в цьому році - 40,9 кв. м. Серед рекламних пропозицій все більше з'являється квартир до 35 кв. м. Покупці шукають житло за накопичені гроші, звертаючи все менше уваги на метраж і розташування. У цьому причина популярності квартир в Київській області: вона втричі перевершує столицю по метражу введеної в експлуатації житлової нерухомості (362 проти 129 тис. Кв. М).
Але для витрат потрібні не тільки гроші, а й віра в світле майбутнє. Поки одна з основних почуттів українців - надія. І це добре.
Не проста економічна ситуація в  УКРАЇНІ  полягає в тому, що неоподатковною залишається тіньова економіка, яка в три - пять разів більша за легальну. 
Податок на додану вартість і прибуток підприємств складає лише 300 млрд. грн., а повинен бути мінімум 1. 2 трлн. грн. 
Дохідна частина бюджету України повинна складати не 900 млрд грн., мінімум 2,7 трлн. грн. або більше ніж 100млр. дол. США.
  ОСЬ ЗА ЯКУ СУМУ  В УКРАЇНІ ЙДЕ ВІЙНА.
Борги України спеціально створені міжнародними фінансовими інституціями.
Зговір  іуддоділоварів і властолюбців полягає в слідуючому:
"Підговорили кремлівських іудосовків приставити до скроні кожного українця револьвер, а самі тим часов вивертають кишені і грабують Українців".
Українці ці хохми бачать, вивчають і знають.

Немає коментарів:

Дописати коментар