Популярні публікації

пʼятницю, 22 червня 2018 р.

GLOBAL PERMANENT WAR СЬОГОДНІ 22 ЧЕРВНЯ. ЩО ВИТВОРЯЮТЬ МОСКАЛЕНКИ..



Сьогодні 22 червня — 173-й день року у високосні роки 174-й за григоріанським календарем.

До кінця року залишається 192 дні. у північній півкулі Землі буде найдовший день в році – він триватиме 17 годин 33 хвилини.

Цього дня астрономічно розпочинається літо у північній, а в південній – фіксують початок зими. Саме літнє сонцестояння стається тоді, коли нахил осі обертання Землі у напрямку на Сонце має найменше значення.

На час літнього сонцестояння українці святкували день Купала (Купало або Купайло – Бог земних радощів). Свято сонцестояння асоціюється з язичницькими обрядами поклоніння силам природи та духам, зокрема, з поклонінням Сонцю та гаданням.


Зокрема, до традицій Купала відносяться такі обряди, як збір цілющих трав, запалювання вогнів, купання або обливання водою, ворожіння, святкове частування.
Крім цього, до наших днів дійшов ще один обряд – у цю ніч незаміжні дівчата повинні сплести вінки і, вставивши в них запалені свічі, спустити на воду, у той же час потенційні наречені збираються нижче за течією і, проявляючи чудеса еквілібристики, намагаються виловити вінок своєї майбутньої дружини.

 Сміливці в цю ніч шукають цвіт папороті, що обіцяє тому, хто його знайде, щастя. 
На світанку свято закінчується.



22 червня 1941 р. о 3-й годині 15 хвилин згідно Директиви №21 план "Барбароса",  німецька артилерія та авіація нанесли несподіваний масовий бомбовий удар по радянських військах РСЧА.
Під бомбардування потрапили всі міста в західних областях СРСР, а також Київ, Одеса, Севастополь, Мінськ, Мурманськ. Головною ціллю були аеродроми, лінії комунікацій, залізничні вузли, склади з боєприпасами але влучили бомби куди попало.
  https://nesterdennez.blogspot.com/2017/06/global-permanent-war-21.html
В Україну німці вступили силами групи армій «Південь» під командуванням генерал-фельдмаршала Рундштедта, а також 1-ша танкова група генерал-полковника Евальда фон Клейста  вступили на тереторію СРСР.

В  складі грпи «Південь в  1 танковій групі Евальда фон Клейста було 880 танків 265 PzKpfw II, 447 PzKpfw III і 168 PzKpfw IV в складі 5-ти танкових дивізій.   


 Вермахт з боєм перетнув кордон, форсував Західний Буг, о 7.00 захопив Устилуг, о 9.00  контролював Володимир –Волинський і до 11 години колони танків  почали рухались в напряку Луцька і були уже під Затурцями.

Керівництво СРСР і командування Червоної армії достаменно знало, що в кінці лютого перші ешелони з військами німецької Групи армій «Південь» почали розвантажуватися на лінії Краків - Радом. Знали буквально все і в деталях, але виявилися не зовсім готовими до
початку військових дій Вермахта, мета яких, полягала в нанесенні удару на випередження для перешкоджання очікуваної агресії з боку СРСР.
Червона армія, хоч і була мобілізована до західних кордонів і чекала наказу перейти у наступ і воювати «малою кров’ю» на «чужій території», але відкидала думку про можливісь привентивного удару.
 Всім військовим РСЧА було відомо загальна облікова кількість танків у складі механізованих корпусів КОВО і Південно-Західного фронту на 22 червня 1941 року становила 3 429 штук. 
Один танк Вермахта на чотири РСЧА.

Наказ і інструкція «Ч» про початок війни лежав у сейфах і пакеті голубого кольору у кожного командира армії, корпусу, дивізії, бригади.

ПАКЕТ "ГОЛУБОГО КОЛЬОРУ" З ВКАЗІВКАМИ ЯК ДІЯТИ І РАЗІ ПОЧАТКУ ВІЙНИ БУВ ЛИШЕ ОДИН. 
СИГНАЛ ПОЧАТКУ ВІЙНИ ТА НА ВІДКРИТТЯ ПАКЕТУ БУЛО СЛОВО «ГРОЗА» ПЕРЕДАВНЕ ПО РАДІО.

Зміст свого "Голубого пакету"  розкрив генерал-майор Кирило Москаленко командир 1-ї артилерійської протитанкової бригади РГК, яка була у складі 5-ї армії КОВО в м. Луцьку.
Якби Москаленко поїхав туди куди було написано в пакеті, то попав би в оточення і загинув разом з бригадою. 
Кирило Москаленко прийняв  смертельне для себе рішення направити бригаду не туди куда сказав товариш Сталін, маршали генштабу, а підтримав  командуючого 5 -ю армією Потапова і поїхав за його усним наказом , прийнятому по телефону, в напрямку Володимир-Волинського. 
В зустрічному бою, з ходу розвернув бригаду і дав бій.
 
Танкова колона Евальда Фон Клейста  зупинилась, почала займати оборону і  розгортатись у бойовий порядок.

Після артпідготовки і удару люфтваффе Рітгофена Еваль Клейст кинув 200 танків проти артилерійської протитанкової бригади Кирила Москаленка. 
 
Артилеристи Москаленка знищили близько 70 машин, багато іншої техніки та живої сили ворога. Москаленко на дві доби зупинили рух Піденної групи.

Далі за командою генерала Потапова організовано відступив до Луцка і зберіг бригаду в бєздатному стані без великих втрат  живій силі і техніці.

Далі 1-ша протитанкова бригада під його керівництвом Москаленка брала участь в оборонних боях у районах міст Луцьк, Рівне, Торчин, Новоград-Волинський, Малин, в обороні переправ через pіки Тетерів, Прип'ять, Дніпро, Десна і не попала в Київський котел під час загибелі Південно-Західного фронту Червоної Армії в другій половині вересня 1941 року.


Якби Москаленко виконав вказівки голубого пакета, то ще б 22 червня  до обіду німці взяли б Луцк. 
https://nesterdennez.blogspot.com/2017/02/global-permanent-war.html

Кирило Москаленко у свої книжці «На південно-західному напрямі» написав: "Здесь я вскрыл мобилизационный пакет и узнал, что с началом военных действий бригада должна форсированным маршем направиться по маршруту Луцк, Радехов, Рава-Русская, Немиров на львовское направление в район развертывания 6-й армии. 

Немедленно доложил об этом по телефону генералу Потапову. Выслушав, он сказал:

— Обстановка на фронте 5-й армии резко обострилась: немецкие войска форсировали реку Западный Буг в полосе Устилуг, Сокаль и продвигаются на Владимир-Волынский. Поэтому прошу вас, наконец, требую, выступить на Владимир-Волынский и совместно с 22-м механизированным корпусом уничтожить противника, перешедшего границу, и восстановить положение.

Я ответил:

— Бригада является резервом Главного командования. Выполнить ваше требование, противоречащее мобилизационному плану, не могу.

Потапов попросил подождать у телефона, пока он свяжется с Москвой или Киевом. 
В этом я не мог ему отказать. Тем более, что бригада еще готовилась к маршу. Минут через 15—20 командарм позвонил снова. 
 
— Связь с Москвой и Киевом прервана,— сказал он.— Противник ведет наступление по всему фронту армии.  41-я танковая дивизия подверглась массированному удару с воздуха и артиллерийскому обстрелу и почти полностью погибла. 
Город Владимир-Волынский  с минуты на минуту будет захвачен врагом.— Голос Потапова стал тверже, требовательнее.— Учитывая сложившуюся обстановку, приказываю: бригаде следовать, как я уже ранее сказал, на Владимир-Волынский и во взаимодействии с 22-м мехкорпусом генерал-майора Кондрусева разбить противника, перешедшего границу, восстановить положение. 
Границу не переходить. 
Всю ответственность за нарушение бригадой задачи, предусмотренной мобилизационным планом, беру на себя.

Я счел решение генерала Потапова в создавшейся обстановке правильным, поэтому повторил приказание и, собрав командиров полков и дивизионов, сообщил им о поставленной командармом задаче. 
Выступление бригады назначил на 10.00 .
Москаленко прийняв вирішив, що наказ Сталіна, Генштабу і керівницва КОВО не адекватні в ситуації, що склалась і прийняв особисте рішення.  
Об 11 годині 30 хвилин 22  червня авангард бригади з ходу вступив з німцями в бій під селом Затурці.

Крім бригади Москаленка у Потапова не було інших військових частин, які б могли стримати Вермахт в той час.

Від Затурців до Луцка лише 36 км.

Саме генерал Кирило Москаленко в бою під Затурцями корінним чином зірвав строки "Плану Барбароса", найтупішого плану війни в історії воєн. 
Бліцкріг провалився о 13.00 22 червня 1941 року.
Достатньо було  одного командира з головою на плечах, який не мав страху перед Сталіним і НКВД. Спокійно і розважливо, холоднокровно, по суті миттєвво, зрозумів, що почалась не наступальна війна, за планом Сталіна, і тоді дійсно потрібно було діяти за дерективами "Голубого пакету" і рухатись по маршуту Луцк, Радехів, Рава-Руська, Немирів на львівський напрямок в  район де розгортались для наступу дивізії 6-ї Армії.
Розпочалась війна яку планував Гітлер.
 Москаленко зрозумів почалась інша війна і зірвав "Бліцкриг".
Якби Москаленко тупо виконав Дерективи "Голубого пакета", так як командир 41 танковвої дивізії Павлов, і форсованим маршом через три години в прибув  Немирів, біля кордону, то залишившись
без пального і боєприпасів. Бригада  попала б в оточення і загинула.
Через годину, після того як бригада проїхала б через Луцк в нього б увійшли німці.
Техніка, боєприпаси, пальне інші матеріальні ресурси, які слідували за бригадою пізніше попали б в руки німців.  
Луцк вже об 12.00., 22.06.1941 року взяв під контроль група Евальда фон Клейста.  Вся 5-а Армія СРСР разом із штабом Потапова не встигла б перегрупуватись і була б розсіяна по Волинських лісах і їх почав виловлювати есесовці Зепа Дітріха.
Через день німці захопили б Житомир.

Армія групи «Південь» Рунштедта вийшла район злиття Десни і  Дніпра не в середині серпня, а в перших числах липня.  Форсувала Дніпро і почала оточувати армії КОВО.  
Була б зірвана совіцька мобілізація і евакуація  на Поділлі і Поліссі. Розгром військового угрупування в Україні завершися б до кінця серпня, а не в кінці вересня силами групи Армій "Південь". 

Не потрібно було б  Евальду фон Клейсту маневрувати, спалючи мотори і топливо по Україні і відволікати від удару на  Москву танкову групу генерал-полковника  Гудеріана. 
Робити два котли в Умані і в Лохвиці.
Наступ на Москву розпочався б з ходу в середині серпня. Оборонять Москву тоді не було кому.
Дії генералів Потапова і Москаленка 22 червня 1941 року в Сталінські часи сам Сталін, маршали, ввійськові історики м'ягко кажучи недооцінили.
Корінний підрив строків операції "Барбароса"  зрив "Бліцкригу"
був оцінений як мужність і відвага. Генерал-майор К. С. Москаленко був нагороджений орденом Леніна.


Це ж треба бути такими геніальними полководцями, щоб не передбачити інший, хоч і вкрай абсурдний з точки зору військової науки, початок війни.

Генштаб РСЧА, НКВС, ГРУ і особисто Сталін знав про концентрацію 3500 танків на кордоні. 
В РСЧА напроти стояло 12000 танків. 
По Клаузівіцу  наступ Вермахта неможливий. Тому наступати може лише РСЧА.

Нічого особливого для блокування теоретично не можливого наступу Вермахта 22 червня 1941 року  робити було не потрібно. У командирів дивізій повине був бути, ще один пакет "Жовтого кольру"  Відкриватись він повен був командою по радіо трансляційній мережі некодовим  словом:  «На кордоні Дурдом». 
Можна було б і накидати  плвн оборони.
В пакеті повинно було написане одне речення
«ДО ВИЯСНЕННЯ ОБСТАВИН ВЕСТИ АКТИВНУ ОБОРОНУ В МІСЦЯХ ДИСЛОКАЦІЇ ВІДПОВІДНО ОБСТАВИН, ЩО СКЛАЛИСЬ».
Холодний розум генерал-майора Кирила Москаленка спас Сталінський, іудосовіцький режим від неминучого, швидкого і  тотального  розгрому і привів до повного розгрому Гітлерівського  режиму.
Поки 22 і 23 червня 1941 року українець Москаленко і його бійці, також українці, стримували Вермахт, Берія і іудосталінське  НКВС не дрімало.  
23 червня 1941 року в Луцкій тюрмі 

 розстріляли 4000 чол. противників 

Сталінського режиму. 
Іх кістки до сьогоднішного викопують посеред Луцка, під час  ремонтів водогону, каналізаці чи електромереж .




https://www.volyn24.com/news/91288-lucki-iudei-vidmovylysia-braty-uchast-v-perepohovanni-mozhlyvyh-zhertv-luckoi-viaznyci
 Так получилось, що німці взяли Луцк  відносно швидко і сучасним іудосовкам  не має можливості видати черепа знайдених у Луцку як жертви ОУН -УПА і приписати, як у Львові українським націоналістам Степану Бандері. 
https://nesterdennez.blogspot.com/2017/02/global-permanent-war.htm
Дії Москаленка в 1941 році спасли від смерті конструкторів Сергія Корольова і Валентина Глушка, яких знайшли гниючими в таборах ГУЛАГу, там де Макар телят пасе. 
Дивно склалась судьба в українця Кирила Москаленка  після війни і смерті Сталіна. Ніби як випрадання за жертви Луцкої тюрми, за наказом М.С. Хрущова, в якості командувача військами Московського району ППО, прийняв активну участь в арешті і особисто зробив контольний постріл в сталінського маршала-палача НКВС Лаврентія  Берію.

Потім замотаного в ковдру возив на полуторці по Москві показувати його труп повсталимрядовим  НКВДистам, які за наказом заступників Берії мали намір штурмувати Кремль, що спати свого начальника.
Разом з українцем Сергієм Корольвим формував ракетно-ядерний щит СРСР З  1960 року Головнокомандувач Ракетними військами стратегічного призначення СРСР. Пiд його керiвництвом велась подготовка i здiйсненi першi в свiтовiй iсторii успiшнi польоти пiлотованих космiчних кораблiв. 
https://nesterdennez.blogspot.com/2017/01/global-permanent.html
Наскрізь просякнутий марксизмом-ленізмом,  у маршал СРСР Кирило  Москаленко десь глибо, глибоко в душі залишились крихти українця. Він  організува для керівників СРСР таких же, як і він українцям


 М.С. Хрущову, Л.І. Брєжневу, М. Підгорному концерт із космосу у виконанні космонавта українця Павла Поповича, який акапело проспівав з космосу на весь світ українську пісню "Дивлюсь я на небо". 
Кирил Москаленко, відкрив космічну еру українською піснею.

НА ВІЙНІ, ЯК НА ВЙНІ.

Немає коментарів:

Дописати коментар