Популярні публікації

пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

GLOBAL PERMANENT WAR. ЙОБІКНУТИЙ МАДЯРСЬКИЙ ВОПРІС. АБО ЩО ДОБРОГО МАДЯРИ ЗРОБИЛИ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ ?

Margaritas ante porcos. 
«Не давайте святого псам, і не кидайте перели свої перед свиньми, щоб вони не потоптали їх ногами своїми і, обернувшись, щоб не розшматували й вас».
Закінчився розгляд в ПАРЄ українського закону про освіту.
Українські законодавці створили неймовірно та безпідставно толерастичний до нацмені та маланців, що проживають на території України, ЗАКОН ПРО ОСВІТУ.
НАЦМЕНИ І МАЛАНЦІ УКРАЇНИ ТАКОГО ЗАКОНУ СВОЄЮ АНТИУКРАЇНСЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ, НЕНАВИСТЮ, ПІДЛІСТЮ,  ВІДВЕРТИМ СВИНСТВОМ ТА ЦИНІЗМОМ НЕ ЗАСЛУЖИЛИ.
Жодних причин та підстав писати такий толерастичний закон для утішення пихи глибокоантукраїнських нацменів та маланців  90 % яких з них дебіли ввід народження, в українських законодаців не було.
Пересічний українець задає собі питання: 
"Що такого виданого і корисного в розбудові новітньої Української Держави нацмени і маланці зробили.
Який їх вклад в побудові УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ.
Пока ви тут шляпен, ваш чемодан драпен.
Тільки, лицемірство, сепаратизм, компрадорство, казнокрадство,  кримінал, корупція,  контрабанда, злісне ухилення від сплати податків та зборів, наркоторгівля, хижацькі вирубки карпатських лісів та безконтрольний видобуток мінеральних ресурсів. 

Що корисного для Української Держави зробили 10 мільйонів російськомовних громадян України засуджених українськими судами за різної важкості кримінальні злочини -злодії, грабіжники, кидали.

Що корисного зробили російськомовні проститутки, кидали, форточники, кишенькові злодії, наркоділлери і  засуджені до довічного уязнення. 
Що, "БЛЯДЬ !" корисного зробили мадяри, румуни, поляки, росіянці, чехи, словаки, серби, євреї і цигани для Українскої Держави і українців ?
НІЧОГО ДОБРОГО АБО РОЗУМНОГО. 
 АХТУНГ !
Як тільки нацмена чи маланця ловлять на мародерстві або злочинній, кримінальній іншій протизаконній антилюдській діяльності в Україні, він негайно починає волати про переслідування та жахливі утиски національної меншини, малої нації, релігійної конфесій  або перетворюється в біженця і трохи ніби дивно, але  як правило тікає з бебихами в землю обітовану Ізраїль.

Кожен українець знає три апріорні істини:
11. Не чіпай гівно, бо смердіти буде".
  2. Куди маланця не поцілой – там дупа!»
  3.   Скільки нацмену   не годить, все рівно під ніс набздить!»
Кожен українець знає - на територіях сусідніх країн Східної Європи і РФ традиційно на державному рівні реально, впроваджена антиукраїнська, шовіністична, ксенофобська державна політика не тільки в освітній галузі, а  й в усіх сферах  державного будівництва.
Одночасно в самій Україні існують та розцвіли махровим квітом  грантоїдн0-пропагандонні медіоти, медіанти, журналюги, журнашлюхи, політолухи, юродовці, аналлітики, експиртологи, істеріопати, та  намагаються змінити когнітивний простір українців https://nesterdennez.blogspot.com/2017/08/global-permanent-war_39.html
НАЦМЕНИ І МАЛАНЦІ - КАПРОФІЛИ УКРАЇНСТВА.
Українці знають, хто контролює, керує і розпалює угорсько-румунське питання на Закарпатті та Буковині.

В українській медіотиці та істеріпатії  постійно підсовують українцям тупувато-дегенеративну ідеї-неонаративи про те, що Патріотизм і Націоналізм – далеко не одне і теж, або, що це – ворожі один одному поняття. 
Існує навіть мем,  неонаратив, "інтелектуальний" клич підлого медведчуківського «Українського вибору». : «Молодь проти націоналізму,  молодь за патріотизм!».
Така масована вкрай ворожа, антиукраїнська пропаганда і агітація нацменів і маланців в Україні, намагається втовкти в голови українців: Патріотизм – територіальне уподобання це ніби позитив.  Націоналізм – кровно-родове і культурне – ніби негатив.  
Треба поглянути правді в очі: наші споконвічні, нерозкаяні, затяті, а тепер уже остаточно сформовані вороги-психопати:  поляки, мадяри, румуни, росіянці та й  всі псевдонейтральні,  псевдогуманістичні, пацифікаторські, європейські націй не відрізняють патріотизм від націоналізму.
У них  любов до своєї батьківщини, любов до своєї нації та любов до релігійно-конфесійного світогляду – має одне й те ж саме значення – яке характеризується термінами – ГІБРИДНИЙ ШОВІНІЗМ та КСЕНОФОБІЯ - пропагування переваги одного народу (нації) над іншими народами (націям) й обґрунтування «права» на дискримінацію,  пригнічення ненависть до інших націй.
Очевидно, що мем «Молодь проти націоналізму, молодь за патріотизм!», є абсолютно шовіністичним з боку нацменів і маланців та вкрай манкуртизованих українців, які  змінючи український когнітивний простір, намагаються  тривіально обчисти не тільки кишені українців, а назавжди позбавити їх права розпоряджатись своїм життєвим простором, природніми ресурсами, а самих українців тотально знищити.
Всі українці повинні чітко зрозуміти: - головний політичний, релігійний лозунг українофагічних нацменів, маланців та їх релігійно-конфесіальних мракобісів в Україні і не тільки в Україні, а і в їх «землях обітованих Польщі, Румунії, Мадярії, Росії» досить прості:
«Україна без українців».
«Найкраще мити взуття в українській крові»
«Українець добрий тільки мертвий».
Нацмени і маланці  "патріоти" виключно української території її природніх ресурсів і вороги української нації, української культури і української державності.
Головною емоцією цих же категорій українофагів є:
"НЕНАВИСТЬ» до українського когнітивного простору, а на території своїх держав -метрополій, Польщі, Мадярщині, Румунії, Росії - ФЕНОМЕНАЛЬНО ЛАТЕНТНА КСЕНОФОБІЯ до українців.
Термін Ксенофобія (від грец. ξένος (ксенос), що означає «чужинець», «незнайомець», та φόβος (фобос), що означає «страх») — різке несприйняття, відторгнення особою чи національною лінгвокультурною та релігійно конфесійною  спільнотою чужої культури, мови, поведінки, манери спілкування, тощо.
https://nesterdennez.blogspot.com/2016/07/global-permanent-war_61.html
НЕ ДИВНО, ЩО НАШІ ВОРОГИ ОБ`ЄДНАЛИСЬ В  СВОЇЙ  НЕНАВИСТІ, КСЕНОФОБІЇ, ШОВІНІЗМІ ДО УКРАЇНЦІВ
ТА ВЕДУТЬ НЕ ОБ`ЯВЛЕНУ, ТАЄМНУ, ГІБРИДНУ ВІЙНУ, ЯКА ВСІ УКРАЇНЦЯМ ОЧЕВИДНА І ЗВИЧНА.
ДО АНТИУКРАЇНСЬКОЇ  ГІБРИДНОЇ ВІЙНИ ВСЕ БІЛЬШЕ І БІЛЬШЕ ДОЛУЧАЄТЬСЯ ІЗРАЇЛЬ ТА ІУДО-ІЗРАЕЛІТИ.
Українці за тисячі років перманентної війни чітко розуміють що відбувається.
НУ ЩО Ж НА ВІЙНІ – ЯК НА ВІЙНІ.
«ХТО СІЄ ВІТЕР – ПОЖНЕ БУРЮ».

APROPOZ.

Задача:
Якої потужності повинні бути термо-ядерні вибухові пристрої (далі ТЯВП), щоб нанести термоядерний-ядерний удар в тротиловому еквіваленті  на територію:
Польщі ?
Мадярщини ?
Румунії ?
Ізраїлю ?
Російської федерації ?,
аби урядовці і «духовні скріпи» цих країн почали з повагою відноситись до українського когнітивного простору на території Української Держави.
Приблизна  відповідь:
Польща -Чотири ТЯВПи по 10кТ.
Мадярщина - Один ТЯВП  20 кТ.
Румунія          - Один ТЯВП 20 кТ.
Ізраїль            - Два ТЯВПи 20 і 30 кТ.
РФ                     - Десять ТЯВПів по 20 кТ.
Правильна відповідь: 
Один стакан чаю на узварі з блідої поганки.


P.S.
Один удар ножем - одна свиня.
Один постріл - один пес.

Забій свиней – самий психологічно важкий етап для тваринника, який легко долається після третього разу. Колієм можна стати після забою 10 свиней і 10 биків.
В першу чергу для цього потрібні холоднокровність і тверда рука. Важливо знати, як зарізати свиню правильно, не прирікаючи тварина на зайві муки і головне не зіпсувати кінцевий продукт. Покроковий опис всього процесу – в даній статті.

Кращий спосіб забою свині – удар в серце. При точному попаданні в серці свиня вмирає протягом декількох секунд.

Коли можна різати

Оптимальний час забою визначають, спираючись на три фактори:
  • вага свині;
  • фізіологічний стан;
  • погодні умови.
Різати свиню до того, як тварина набере забійна вага, невигідно. Цей параметр залежить від породи. Наприклад, для великих білих, які здатні виростати до 300 кг, мінімальне значення забійної маси буде близько 150 кг. А забій в’єтнамських поросят виробляють при досягненні ними ваги 75 – 80 кг.

Фізіологічний стан залежить від того, в якій фазі статевого циклу знаходиться свиня. Кожні 18 – 21 день у статевозрілих самок починається полювання. Багатьох новачків цікавить, чи можна різати свиню, якщо вона «гуляє» Гормональні сплески погано впливають на органолептичні якості м’яса. Досвідчені свинарі радять почекати, поки період полювання закінчиться, і відрахувати від цього моменту 10 днів.
Якщо планують відправити на м’ясо дорослого кнура, за 2 місяці до того, як забивають, його каструють. Причина та ж – статеві гормони. М’ясо нехолощёного кабана має неприємні смак і запах.
Що стосується погоди, то чим холодніше буде на вулиці в момент забою, тим краще. Влітку потрібно вибрати прохолодний день, коли менше мух. Взимку можна різати в будь-який час.
Якщо планується пустити м’ясо на продаж, перед забоєм слід запросити ветеринарного лікаря, який напише довідку про передзабійний огляді.
 Свиню називають унікальною м’ясною твариною через те, що нічого не пропадає. У діло йдуть не тільки сало, м’ясо й внутрішні органи, але й навіть вуха та кишки. Останні служать для знаменитих домашніх ковбас. Для цього кишки вичищають, миють їх, відтак надувають, а тим часом інші готують фарш. Рецепт простий. Потрібно зварити нутрощі і перемолоти їх на м’ясорубці. Цей лівер засмажити з цибулею, додати відварену гречку, сіль, спеції. А потім кишки наповнюють готовим фаршем.


підготовка

Перед тим, як різати, існує стандартна підготовка порося на забій та вона включає в себе два моменти:
  • обмеження кількості корму;
  • обмеження кількості води.
За добу до забою поросяти припиняють годувати. За цей час шлунково-кишковий тракт повністю звільниться від вмісту. Ризик зіпсувати м’ясо, випадково пошкодивши кишечник під час оброблення, зведеться нанівець.

Воду тварині припиняють давати за 4 години. Сечовий міхур повинен бути порожній.
Якщо тварина брудне, необхідно його помити. Роблять це теплою водою за допомогою щітки або віника.
Ніж для забою повинен бути особливим. Його лезо – 22 см в довжину, ідеально заточене, а рукоятка з дерева.

Необхідний інструмент

В першу чергу потрібно подбати про якісні ножі. Звичайний кухонний для завалу свині не годиться. Професійні забійники замовляють свій інструмент в майстернях, пред’являючи такі загальні вимоги:
  • сталь повинна бути міцна, негнучка, хорошою гарту;
  • довжина леза – 22 см;
  • ідеально гостра заточка;
  • щільно закріплена дерев’яна рукоятка.
Якщо планується бити свиню в серце, краще, щоб ніж був двосічним Крім того, будуть потрібні ще кілька ножів для оброблення та чищення шкіри. З цією метою можна використовувати і кухонні.
З інших інструментів знадобляться сокира, міцні мотузки, паяльна лампа і, можливо, кувалда для оглушення тварини.

Забій свині проводиться на рівній поверхні, землю можна вкрити соломою або шаром тирси.

Облаштування забійної площадки

На спеціалізованих підприємствах лінії забою свиней включають такий елемент, як підвіс. Він потрібен для того, щоб якісно знекровити тушу. Кров в м’ясі або салі погіршує якість продукту, сприяє його швидкому псуванню.

Місце для забою в домашніх умовах можна обладнати П-образної конструкцією висотою близько 2 метрів. На перекладині потрібно закріпити міцні петлі з ременів, а на них – гаки.
Землю навколо стійки краще укрити соломою або хорошим шаром тирси. Забій свині – справа «кривава», і без підстилки згодом буде складніше привести забійну площадку в порядок.
Поруч з поперечиною необхідно влаштувати настил для оброблення туші. Це можуть бути дерев’яний щит, старі двері або просто шматок плівки. Настил краще підняти для зручності.
Для разрубания шматків туші знадобиться широкий пеньок. Також необхідно подбати про ємностях для збору крові, для холодної і гарячої води і для нутрощів.
Влаштовувати поперечину не обов’язково. На невеликому подвір’ї можна забити і обробити порося в лежачому положенні. У такому випадку потрібно подбати про ухил настилу, щоб кров стікала, не забруднивши тушу.

Забій свині складається з трьох етапів: виведення на забійну позицію – фіксація – забій.

Покрокова інструкція

Існує два основних способи забою свиней: ударом в серце і ударом в шию. Незалежно від того, який з них буде обраний, інші дії виконуються за загальною схемою.

Крок 1. Висновок на забійну площадку

Часто тварини відчувають недобре і відмовляються залишати верстат. Нервувати свинку криком погоничів, тягти силоміць не потрібно. З переляканої свинею впоратися буде важче. Краще виманити її, запропонувавши корм. Невелике попереднє голодування полегшить це завдання.

Крок 2. Фіксація

Зафіксувати тварину можна трьома способами.
  • Підсікання. На задні ноги накидається мотузкова петля. Один помічник забійника робить різкий ривок за інший кінець мотузки, щоб завалити свиню на бік. Другий міцно притискає тварина до землі.
  • Зв’язування. Якщо вдається відвернути тварина кормом, помічники забійника пов’язують йому і передні, і задні ноги. Потім порося валять на бік і утримують в такому положенні.
  • Підвішування. Свині пов’язують задні ноги, перекидають кінець мотузки через перекладину і підтягують. На конвеєрних забійних лініях м’ясокомбінатів процес забою відбувається саме в такому положенні. У домашніх умовах подібний спосіб фіксації зручніше застосовувати, коли особина невелика – наприклад, при забої в’єтнамських свиней. Підвісити 80-кілограмового в’єтнамського поросяти набагато легше, ніж упирається миргородського кабана масою 250 кг.

Крок 3. Забій

Все потрібно зробити впевнено і швидко. Чим менше суєти, тим менше мук для тварини і клопоту для забійника. Якщо технологія забою свиней порушена і удар виконаний неправильно, порося доведеться добивати.
  • Удар в серце. Щоб потрапити свині, куди треба, важливо знати, де знаходиться серце. Воно займає в грудній порожнині простір від 3-го до 6-го ребра зі зміщенням вліво. Між третім і четвертим ребром серце прилягає до грудної стінки. Його биття можна намацати рукою. Туди і треба колоти – на всю довжину леза. Правильно увігнав ножа буде пульсувати. Після удару його тримають в рані до припинення конвульсій.
  • Удар в шию. Суть в тому, щоб розкрити сонну артерію або яремні вену свині. Удар наноситься праворуч або ліворуч в область підстави шиї (там, де вона переходить в груди). Ніж вводиться на всю глибину леза, і робиться кілька ріжучих рухів. Перерізати горло від вуха до вуха немає необхідності.

Крок 4. Знекровлення

Простіше позбутися зайвої крові, якщо забій порося відбувається в підвішеному становищі. Під струмінь просто поміщається відро або таз. Якщо свиню довелося вбивати в лежачому положенні, після припинення конвульсій їй надрізають сухожилля в області скакальних суглобів і за надрізи підвішують тушу на гаки.
При відсутності поперечини можна обійтися і без підвішування.

При розтині шийних судин туша звільниться від крові самостійно. Трохи складніше, якщо свиня була забита в серці: в такому випадку деяка кількість крові збирається в грудній клітці. Тоді потрібно розширити розріз і вичерпати її відповідної за розміром посудом.
Як би не вироблялося знекровлення, головне правило: ніяких інших маніпуляцій (обпалення або оброблення) не виробляють, поки кровотеча повністю не припинено.
Забій свиней в домашніх умовах ударом в серце вважається більш гуманним – тварина помирає швидко. Однак розтин артерій при непошкодженому серце ефективніше знекровлює тушу.

Особливості забою кабанів

Хороший кабан – це маса, помножена на силу і часто агресію. Різати такого звіра складніше, ніж порося або свинку. Таку процедуру виконують, як правило, бригадою з 3-4 чоловік. Технологічна схема нічим не відрізняється від наведеної вище: кабана треба звалити і надійно зафіксувати. Проте, іноді не обходиться без ускладнень.

Технологічно схема забою кабана мало чим відрізняється. Якщо не вдасться завалити кабана з першого разу – забій може перетворитися в полювання.
Тому деякі забійники вважають за краще не витрачати час і колоти в положенні стоячи. Для цього до тварини підходять з лівого боку і завдають сильного удару під ліву лопатку. Кабан при цьому падає сам і вмирає в лічені секунди.

Як впоратися самотужки

Забій порося – фізично важка робота, і зазвичай її виконують, як мінімум, удвох. Але при певній вправності можна вбити свиню і поодинці. Щоб зробити це, потрібно попередньо оглушити тварину.
Електрошокер
Деякі використовують електрошокери або спеціальними щипцями типу «кома». Але щипці – досить дорогий прилад, більше прийнятний для великих господарств і забійних цехів. Шокер для оглушення свиней можна купити або зібрати самостійно. Перед тим, як впливати на тварину струмом, потрібно його облити водою, а потім прикласти прилад до потилиці.
Вогнепальну зброю
Власники мисливських рушниць іноді просто валять свиней пострілом в вухо. Однак подібний метод неприйнятний для новачків і небезпечний для оточуючих.
Оглушення ударом
У домашніх умовах оглушити свиню можна ударом по голові. Зазвичай застосовують кувалду або обух сокири. Удар частіше наноситься в лобову кістку або в потилицю. Тварина при цьому має бути міцно прив’язане до кілка. Після того як свиня впаде, її дуже швидко заколюють.
Основна проблема тут, однак, не в тому, як заколоти свиню, а в тому, як її після цього обробити і обробити. Перевертати тушу вагою в півтора центнера одній людині дуже важко. Але з невеликим кабанчиком або малорослим в’єтнамським поросям впоратися можна.
При відсутності «забійного» досвіду не варто намагатися провести забій кабана в поодинці, навіть якщо він невеликий. Якщо діяти непрофесійно, не потрапляти в потрібні точки, поранена тварина може завдати серйозні травми своєму кривднику. У перший раз краще запросити фахівця, який покаже, як правильно забити свиню.

Як зарізати молочного поросяти

Молочними вважаються поросята у віці до двох місяців – до відбирання від матки. М’ясо такого малюка – продукт специфічний, на любителя. Але якщо потрібно зарізати молочного поросяти, зробити це можна за загальними правилами, запропонованими вище.
Якщо порося ще зовсім маленький, ніяких помічників не буде потрібно. Але особини, вже досягли ваги в 20 кг, можуть бути досить сильними, і краще попросити кого-небудь притримати тварина.
Після забою тушу свині обробляють і обробляють. На схемі розрубування показано, як можна використовувати кожну частину свині.

Обробка і розбирання

Після того як свиню забивають і дають отвісеться, тушу знімають з поперечини і приступають до подальшої обробки.
  1. Обпалюють щетину паяльною лампою, пальником або пучками палаючої соломи. 
  2. Обпалювати тонку шкірку молочних поросят потрібно з великою обережністю. Вона легко лопається.
  3. Гарячою водою змивають сажу, Скобля шкуру ножем до повної гладкості і ще раз миють.
  4. Відокремлюють голову і копита.
  5. Перевертають тушу на спину і зрізають очеревинний «фартух».
  6. Розкривають грудну клітку, витягають стравохід, серце і легені, видаляють діафрагму.
  7. Розрізають м’язи черевної порожнини, виймають кишечник і шлунок.
  8. Обережно витягають печінку, намагаючись не пошкодити жовчний міхур.
  9. Витягають нирки і сечовий міхур.
  10. Якщо в порожнинах є кров, промакивать її чистими серветками.
Після того, як з туші витягнуті всі нутрощі,язик, печінку, нирки, серце, легені

 Тушу р розрубують на шматки.

Коліям, вочевидь, властивий деякий цинізм: надто сентиментальним на цій роботі бути не доводиться. 
Не так просто і з глядачами: дехто впадає в когнітивний десонанс: морщиться на роботу колія, свинячий вереск, і одночасно облизується на вигляд  і смак смаженини… 
СМАЖЕНІ РЕБЕРЦЯ.
ДОМАШНЯ КОВБАСА
Ковбаса, сало і до ковбаси і сала.
Смажене поросятко.
Кабанчик запечений.

Разом з тим, саме підчас заготівлі м`яска, сальця , людина зіштовхується  зі  суворою правдою життя і дізнається, як з’являються на світ улюблені страви, нікому не завадить.
P.S.
Сидять за столом накритим свіжиною два колія після коління кабана. Один досвідчений, а другий учень.
Досвідчений колій налив по 100 грам горілкі і запитує молодого колія:
"Ну Матвію ! За що будем пити першу чарку?
Матвій відповідає:
Звичайно за здоров`я !!!
"Ні !!!" 
"Чому ?"  - здивувався Матвій.
"Бачиш он на гвіздку приколота довідка від ветеринара, а в ній написано, що кабанчик ЗДОРОВИЙ!, але кабанчик не мав мав ЩАСТЯ і ми його закололи".
Тому першу чарку потрібно пити "ЗА ЩАСТЯ !"
P.P.S.

Немає коментарів:

Дописати коментар