Популярні публікації

суботу, 30 липня 2022 р.

GLJBAL PERMANENT WAR AZOV STEEL

 Військові частини Маріуполя ЗСУ, МВС, ПК не змогли своєчасно провести евакуацію і прийняли бій. 


Уникнути зіткнення не вдалось.


В результаті об'єднані військові сили групи "Маріуполь" попали в оточенння і виконуючи наказ командування тримали оборону з 1 березня 22022 по 20 травня 22022. 

Путінці хотіли стрімкої перемоги бо знають:



Об'єднане військове угрупування "Маріуполь" стримували наступ і сковувала  противника 4  місяці і 29 днів.

16 травня 22022 року, за посередництва ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, розпочався процес евакуації захисників Маріуполя з території заводу «Азовсталь», що тривалий час був оточений та знаходився під ударами російських військ.

 Формат евакуації передбачав встановлення режиму тиші та здачу українських військових в полон з подальшим обміном під гарантії ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Даний формат був обраний та затверджений захисниками Маріуполя, що брали участь в перемовинах.

29 червня відбувся перший із запланованих обмінів військовополонених, в результаті якого в Україну повернулися 144 захисника. Серед них — 95 оборонців «Азовсталі».

Здача «Азовсталі» була неминуча сказав  колишній заступник голови британської військової розвідки професор Пол Риммер.


І хоч гаранти безпеки азовців домовитись з РФ, що:

1.   за утримання українських бійців виключну відповідальність нестиме російське ГРУ – так військові отримували шанс на дотримання щодо них Женевської конвенції, доступ міжнародних організацій тощо;

2.   усі бійці мають залишитись живі,до них не повинно застосовуватись тортур;

3.   окреме компактне утримання тих, хто вийшов із "Азовсталі", і підготовка їх для обміну;

4.   можливість селитись бійцям підрозділів разом зі своїми офіцерами, доступ власних лікарів та кухарів;

5.   була домовленість навіть про можливість залишити собі один Starlink, щоб мати зв'язок із рідними та керівництвом країни.  

В ніч на 29 липня 22022 року по спеціально побудованому бараку  на території колишньої виправної колонії смт. Оленівка де перебували окремо від інших військовополонених "Азовсталі", українські національні гвардіці полку "АЗОВ" сталась бавовна.

Барк зруйновано.

 53 військовополених полку Азов, МВС України (30 липня Росія заявила про 50 загиблих) загинули та 75 отримали поранення. При цьому, за даними російської сторони, жоден співробітник в'язниці не постраждав.


16 березня 22022 року Міжнародний комітет Червоного Хреста засудив “широко поширену і систематичну кампанію дезінформації” про його роботу в Україні.

Директорат Червоного Хреста заявив, що протягом найменше двох тижнів у багатьох соціальних мережах українського сегмента з’являється критика та сумнівні звинувачення на адресу Міжнародного Комітету Червоного Хреста українською та російською мовами.

Одним із найбільш шкідливих є твердження про те, що організація підтримувала “примусову евакуацію” громадян України через кордон до Росії, що розглядається українцями, як спів участь у депортації українців на територію агресора.

Генеральний Директор МКЧХ Пан Мардіні сказав, що це абсолютно не відповідає дійсності.

В результаті так званих гарантій ЧХ група цивільних українців замкнена в тюрмах лугандона, а більшість хто пройшов люстрацію в таборах РФ повернулись в Україну через Естонію.

Не секрет, що Швейцарський уряд, бізнес, громадські організації тісно зв’язані зі совковими гаманцями Абрамовичами, Вексельбергам, Зв’ягільськими, Коломойськими, Пінчуками, Ротенбергами, Суркісами, Рабиновичами, Фрідманами та іншими.

Крім того швейцарці відмовились  надати дозвіл застосовувати набоїв до німецької зенітно-артилерійської установки.

 

P.S.

A - Special forces of the Russian Federation                ALPHA, SSO, SOBR.

Z - Eastern forces of the Russian Federation               and forces from Crimea

O - forces from Belarus.

V - Marines.

P.P.S .

X- Xachi. (Khachi)


Немає коментарів:

Дописати коментар