Популярні публікації

середа, 10 липня 2019 р.

GLOBAL PERMANENT WAR "ЛОШАРИК" - ТЕХНОЛОГІЧНА ДЕВЕРСІЯ.

Колись давно, в минулому столітті, коли проектувався і виготовлявся "Лошарик" довелось бачити власними очима акумуляторний відсік в одній із споруд. Приміщення 25х10 = 250 м. кв. висота стелі 5 м. 
Акумуляторні склянні банки величиною з чотирьохкомфорчну плиту з духовкою. 
Товщина скла 15 мм-20 мм. 
Коли акумуляторна батерея включалась на номінальну потужність, електроліт сірчаної кислоти у воді починав кипіти і інтенсивно виділявся водень.
Зрозуміло, що пожежа в акумуляторному відсіку це вибух гримучого газу.
За словами одного видання, є дві основні версії трагедії. Перша — коротке замикання в електричному щитку, що спричинило пожежу і вибух. 
Друга версія — диверсія. Проте вона лише попередня і якихось подробиць джерело не навело.
Інший джерело повідомило коротке замикання або «якийсь зовнішній вплив — зіткнення із зовнішнім об’єктом». Це джерело не вважає версію диверсії основною.
В наслідок аварії на глибоководному апараті «Лошарик» загинули 14 російських моряків. Влада Росії не розкриває, чим саме займався цей апарат, пояснюючи це секретністю.
RIP.
ІМХО.
Підводний човен проходив ходові випробуваня після заміни обладнання. Глибину модернізації  не важко уявити. Лапову апаратуру поміняли на мікропроцесорну.  Напхали у відсіки сучасної апаратури. Очевидно, що поміняли і акумулятори.  Тепер кожен акумулятор має контролер.
Раніше вся, я підкреслю ВСЯ апаратура і компоненти військового призначення виготовлялись згідно ГОСТ з поміткою "Воєнное ісполненіє" та проходила через контроль військового представника на заводі виготовлювачі.  Застосовувавти компоненти іноземного виробництва навіть в голову не приходило.
Тепер у Рогозіна і Чубайса підхід інший бо все падає, тоне, горить.
Не виключено, що акумулятори і контролери для Лошарика купили на Алі-експрес китайського виробництва з встроєними в контролер заряду, зашитий в процесор мікрокомп'ютером, який оживає  при певних умовах і дає про себе знати супутнику. А далі рішення приймає той хто прошив процесор і в потрібному йому напрямку.
Отже технологічна диверсія?

ІНФО.
Підводний човен АС-12, який ще під час будівництва неофіційно охрестили лошарик через її модульну структуру, бо вона схожа на героя з однойменного мультфільму.


Незважаючи на те, що про підводний човен Лошарік говорять і пишуть дуже багато, до цих пір ніде немає жодної офіційної її фотографії, а під усіма наявними знімками стоїть підпис зі словами «можливо» або «ймовірно». Відповідно, це породжує багато чуток і вигадок. 
Відомо, що створення подібної підводного човна почалося в 1988 році, відомо, що через кризу в 90-х, воно було зупинено, відомо, що в 2000-му році процес був заново запущений і, нарешті, в серпні 2003 року, субмарина була спущена на воду. Також відомо, що вона обладнана автономним атомним реактором, двигуном на 10 тисяч к.с. і в її складі 25 офіцерів. Далі дані вже йдуть з позначкою «не перевірено».

Глибина занурення субмарини, заявлена, як 1000 метрів, в різних джерелах легко змінюється на 6 тисяч. За умов, що Лошарік виконував роботи на глибині 2,5-3 тисяч метрів в Північному Льодовитому океані. Підводна швидкість при цьому у човна становить 30 вузлів. Не дивно, що західні країни занервували. Просто на такій глибині і відносної безшумності підводного човна, вона стає практично невразлива. Бо її не зможе почути жоден гідроакустик. Отже,  в руках РФ є майже ідеальний засіб для розвідки.


Конструкцію АС-12 становлять кілька сферичних камер, виготовлених з титану. Зовні полісферична конструкція «обгорнута» легким класичним корпусом. Така схема дозволяє човнові витримувати тиск на дуже великих глибинах.
Повна водотоннажність човна становить 2000 тонн, а в якості її носія використовується інша підводний човен БС-136 «Оренбург», спеціально перероблений для цієї мети. 
 Для тривалих переміщень використовується носій і в подальшому Лошарік вже плаває сам використовується  здатність кілька місяців перебувати під водою.
Ще однією особливістю підводного човна АС-12 є наступне. Незважаючи на те, що вона приписана, до Північного флоту Росії, вона не підкоряється його командуванню. Підпорядковується субмарина безпосередньо Міністерству оборони і входить до складу Головного управління глибоководних досліджень Міноборони РФ. Яке також називається, як «глибоководна розвідка».

При всьому при цьому, Лошарік - це не військовий корабель. За офіційною класифікацією човен -це  атомна глибоководна станція. На її борту немає жодного знаряддя або торпедної установки. Там є лише інструменти для забору ґрунту, гідролокатор і деякі інші пристрої, пов'язані з науковою діяльністю. Але всі чудово розуміють, що при виникненні військового конфлікту, всі ці інструменти з носової частини легко перетворюються в бойві модулі.
Для чого потрібні Росії 2 лошарик (АС-12)?

 У США 2 узбережжя - тихоокеанське й атлантичне.
Але навіщо потрібна атомна ПЛ з глибиною занурення до 6000 м або більше, та ще забезпечена маніпуляторами?


Хто вірить, що ці дорогі атомні човни з титану створили для того, щоб проби грунту збирати і прапори на полюсі встановлювати? А може їх створили для того, щоб плюнути в душу Дяді Сему?

Єдине, що я міг придумати в якості мети використання такої зброї - глибоководне мінування океанського дна в зоні тектонічних розломів для виклику цунамі на США і НАТО.

Схоже, що її вже випробували. У 2003 році Лошарік став до ладу. в 2004му сталося цунамі в Тихому океані. (Зрозуміло, чисто випадковий збіг).
А в 2011-му році цунамі зруйнувало Фукусіму. І зовсім випадково найбільшу авіабазу Японії в цьому районі, де Японія зберігали 1/3 всіх своїх літаків. І випадково саме тоді, коли Японія і США заговорили про взяття Північних територій силою. 
Крім того, попутно знищило землетрусом піддонний завод по виробнийтву важкої води, на який працювала вся АЕС Фукусіма.

Це ще була мала потужність цунамі. Якби підірвали в зоні серединного Атлантичного хребта, кілька 100 мегатонний пристрій, хвиля в епіцентрі здибилася б на 1200 метрів і пройшла б у глиб США, до Аппалачів і Кордильєр. А в Європі до Родоп і Карпат.
Це якщо земна кора від себе не додасть, після щей землеструсу.





Немає коментарів:

Дописати коментар